HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siyasi partilerin Manisa milletvekili adayları YSK'da yayımlandı

Seçimlerde yer alacak siyasi partiler Manisa milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Manisa milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Siyasi partilerin Manisa milletvekili adayları YSK'da yayımlandı

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Manisa milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 9 milletvekiliyle temsil edilecek Manisa'da geçmiş seçimlerde mücadele AKP, CHP ve MHP arasında yaşandı. Manisa'da 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Manisa'da en çok oyu yüzde 48,27 ile Ekmeleddin İhsanoğlu aldı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 46,13 oranında oy alırken, Selahattin Demirtaş ise yüzde 5,60 oranında oy alabildi.

Manisa'da 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 40,1 ile MHP aldı. AKP yüzde 36,7 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. CHP ise yüzde 18,3 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 2,5 oy oranı ile HDP takip etti. Böylece MHP'li aday Cengiz Ergün Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Manisa'da AKP yüzde 46,92 oy oranına ulaştı. CHP yüzde 28,78 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci parti oldu. MHP'nin oy oranı ise 16,88 oldu. Bu partileri yüzde 2,68 oy oranı ile bağımsız aday Nizamettin Öztürk, yüzde 1,16 oy oranı ile DP takip etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler