HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mardin milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Seçimlerde yer alacak siyasi partileri Mardin milletvekili adaylarını belirlediler. Partilerin kesinleşen Mardin milletvekili adayları listeleri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderildi.

Mardin milletvekili adayları YSK'ya teslim edildi

Türkiye'de seçimlere az bir zaman kala siyasi partilerin milletvekili adayları belirlendi. Bütün illerde olduğu gibi Mardin milletvekili adayları da, şehrin vatandaşları tarafından merak ediliyor. TBMM'de 6 milletvekiliyle temsil edilecek Mardin'de geçmiş seçimlerde mücadele HDP ve AKP arasında yaşandı. Mardin'de 2015 Genel Seçimlerinde yarışın bu partiler arasında geçmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Mardin'de en çok oyu yüzde 60,90 ile Selahattin Demirtaş aldı. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 36,61 oranında oy alırken, Ekmeleddin İhsanoğlu ise yüzde 2,48 oranında oy alabildi.

Mardin 2014 Yerel Seçimlerinde en fazla oyu yüzde 52,2 ile bağımsız aday Ahmet Türk aldı. AKP yüzde 37,4 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci parti oldu. SP ise yüzde 2,6 oranında oy aldı. Bu partileri yüzde 2,3 oy oranı ile HÜDA PAR takip etti. Böylece bağımsız aday Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

2011 Genel Seçimlerinde Mardin'de AKP yüzde 32,04 oy oranına ulaştı. Bağımsız aday Ahmet Türk yüzde 18,54 oy oranı ile en yüksek oy alan ikinci isim oldu. Gülseren Yıldırım'ın oy oranı ise 17,34 oldu. Bu isimleri yüzde 16,24 oy oranı ile bağımsız aday Erol Dora, yüzde 8,98 oy oranı ile Süleyman Bölünmez takip etti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler