HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

700 bin pulu torunlarına bırakacak

Antalya'da yaşamını sürdüren ve 40 yıldır pul koleksiyonu yapan 75 yaşındaki Nihat Öztekin, değeri milyon dolarları bulan pullarını 2 torununa bırakacak.

700 bin pulu torunlarına bırakacak

Osmanlı'dan Hitler dönemi Almanya'sına kadar birçok devlete ait yüz binlerce pul biriktiren 'Uluslararası Pul Koleksiyoncusu' unvanına sahip Nihat Öztekin, 1972 yılında işçi olarak gittiği Almanya'da, Alman bir ailenin kendisine hediye ettiği pullardan sonra bu işe merak sardığını söyledi. Gezmediği ülke, gezmediği şehir kalmadığını anlatan Nihat Öztekin, “22 ülkenin resmi pul abonesiyim. Tarihi pulları tek tek topladım. Bu iş kolay olmadı. Bütün servetimi, emekli ikramiyemi bu iş için harcadım. Bunların her biri tarihi bir belgedir. 85 klasörlük koleksiyonumda 1800'lü yıllara ait Osmanlı pulları var. Diğer ülkelerin de bu tarihlere ait pulları bulunuyor" dedi.

PULLARIN SİGORTALAMA İŞLEMİ 13 SAAT SÜRMÜŞ

1982 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yapınca tüm pullarını bir Alman sigorta şirketine yüksek bir bedel karşılığında sigortalattığını aktaran Öztekin, “Bu sigortalatma işlemi polis nezaretinde 13 saat sürmüştü. Pullar tek tek fotoğraflandı. Tarihi değeri olan milyon dolarlık koleksiyonu satmayı hiç düşünmedim. Onları 2 torunuma bırakacağım" diye konuştu. Öztekin, Osmanlı İmparatorluğu ve yaklaşık 30 ülkeye ait 1800'lü tarihli 500 civarındaki pulun bir bankada muhafaza altında tutulduğunu kaydetti.

244 DEVLETTEN 700 BİN CİVARINDA PULU VAR

Almanya Federal Cumhuriyeti'nin lideri ve federal hükümetin başbakanı Willy Brandt döneminde, sonradan Başbakan olacak Maliye Bakanı Helmut Schmidt tarafından kendisine çok değerli iki kılıç hediye edildiğini de belirten Nihat Öztekin, “Kılıçların üzerinde Helmut Schmidt'in babası Gustav Ludwig Schmidt'in (1888-1981) fotoğrafı var. 40 yıllık pul koleksiyoncusu olarak dünyanın en ünlü liderleriyle tanıştım. Hemen hepsiyle de hatıram var. Yıkılanlarla birlikte 244 devletten 700 bin civarında pulum var. Elimdeki pullarla sergilere katılıyorum. Pullar benim için bir tutku. Yeni nesil pulların değerini bilmiyor" diye konuştu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler