HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

8 ilde eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi.

ANTALYA

Antalya'nın Alanya İlçesi’nde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitim yapılan 5 okulda eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Bir okulda kar yağışı nedeniyle mahsur kalan öğrenciler ise belediye ekipleri tarafından yapılan yol açma çalışması sonucu kurtarıldı.

Alanya’nın yüksek kesimlerinde Toros Dağları’nın eteklerindeki mahallelerde kar yağışı etkili oldu. Öğle saatlerinde başlayan kar nedeniyle bölgede taşımalı eğitim yapılan Mahmutseydi Hamdullah Emin Paşa İlk ve Ortaokulu, Güzelbağ İlk ve Ortaokulu, Kestel Akdeniz İlk ve Ortaokulu, Dereköy İlk ve Ortaokulu, Tırılar İlk ve Ortaokulu’nda yarın (Perşembe) eğitime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

Alanya Belediyesi ekipleri ise kar yağışının etkili olduğu bölgelerde kar küreme ve yol açma çalışmaları yaptı. Tırlar Mahallesi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulda mahsur kalan öğrenciler, belediye ekiplerinin çalışmasının ardından kurtarıldı. Öğrenciler yolun açılması sonrası servisle evlerine gidebildi. Belediye ekipleri iş makineleriyle yolları açarken, mahsur kalan araçlar da kurtarıldı.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

ADIYAMAN'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Adıyaman merkez ile Gölbaşı, Çelikhan, Sincik, Gerger ve Besni ilçelerindeki okulların bazılarında kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verileceği bildirildi.

Valilikten konuya ilişkin yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimizde etkili olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Adıyaman merkeze bağlı Yazıbaşı, Şerefli, Kaşköy, Kuyucak, Yukarıkuşakkaya, Koçali, Kömür ve Yaylakonak beldeleri, Pınaryayla, Kayatepe, Çemberlitaş, Zey, Tekpınar ve Atakent köyü ile Gölbaşı ve Çelikhan ilçelerimizde taşıma merkezleri ve köyleri ile Sincik, Gerger ve Besni ilçelerimizde ilk ve orta dereceli okullar 22 Aralık Perşembe günü bir gün süreyle tatil edilmiştir."

Tut İlçesi’ndeki ilk ve orta dereceli okullar, kar yağışı nedeniyle Perşembe günü tatil edildi.

Tut Kaymakamı Mehmet Aysu, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede eğitim ve öğretime Perşembe günü ara verildiğini belirterek, engelli ve hamile kamu personellerinin de izinli sayılacağını açıkladı.

HATAY’DA 4 İLÇEDE OKULLARA KAR TATİLİ

Hatay'da yoğun kar yağışı sebebiyle yarın 4 ilçede okullar tatil edildi.

Alınan bilgiye göre, kar yağışının sebebiyle Hatay'ın Belen, Yayladağı, Altınözü ve Hassa ilçelerinde okullarıntamamı tatil edilirken,özellikle ulaşımda meydana getirebileceği aksaklıklar göz önünde bulundurularak, Antakya, Defne, Hassa ve Samandağ ilçelerindeki dağlık kesimlerde taşımalı eğitim yapan tüm okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

KONYA’DA OKULLARA KAR TATİLİNDE SON DURUM

Konya'da kar yağışı ve soğuk hava etkisini sürdürürken, il merkezi ve bazı ilçelerde açıklanan okul tatilinin kapsamı genişletildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, 22 Aralık 2016 Perşembe günü okulların tatil edildiği ilçelerle ilgili şu bilgiler verildi: "İlimiz Ahırlı, Akören, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Karatay, Karapınar, Meram, Selçuklu, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu ve Yalıhüyük ilçelerinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle 22 Aralık 2016 Perşembe günü tüm okullarda eğitim ve öğretime bir 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca hamile ve engelli çalışanlar da 1 gün idari izinli sayılmıştır."

KİLİS

Kilis Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimizde yer yer devam eden kar yağışı ve meteorolojik tahminler doğrultusunda 22.12.2016 Perşembe günü de okullarımız tatil edilmiştir. Ayrıca İlimizde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler, kronik rahatsızlığı bulunanlar ve hamile bayanlar bir gün süreyle idari izinli sayılacaktır" denildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Yenice İlçesi'ndeki yoğun kar yağışı nedeniyle, taşımalı sistemle gelen öğrenciler için eğitime bugün ara verildi. Yenice'de yoğun kar yağışı nedeniyle kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı. Yağışın sürdüğü ilçede, taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için okullar tatil edildi.

DÜZCE

Yoğun kar yağışı sebebiyle Düzce’nin iki ilçesinde okullar bir gün tatil edildi. Yığılca ve Kaynaşlı Kaymakamlıklarından yapılan açıklamalara göre ulaşımda yaşanabilecek aksaklıklara ve mağduriyetlere karşı eğitim öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu. Buna göre okullar 21 Aralık Çarşamba günü tatil edildi. İki ilçede de engelli ve hamile personelin aynı gün için idari izinli sayılacağı öğrenildi.

GAZİANTEP

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, “Alınan meteorolojik uyarılar, bölgemizde görülen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle, ulaşımda da yaşanabilecek aksaklıklar göz önünde bulundurularak ilimiz merkez ilçelerindeki (Şahinbey, Şehitkâmil, Oğuzeli) 22 Aralık 2016 Perşembe günü (yarın), resmi ve özel ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir.Ayrıca taşımalı eğitim kapsamında olan il genelindeki bütün resmi ve özel öğretim kurumlarında da eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir.Söz konusu karar ve 03.12.2002 tarih ve 58 Sayılı Başbakanlık Genelgeleri uyarınca, olumsuz hava şartları nedeniyle, kamu görevlisi malul ve engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır.Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personel de bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.Vatandaşlarımızın özellikle ulaşımda kar yağışı nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunmaktadır'' denildi.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler