HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Karaköy Rotary Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yabancı kadın diplomatlara yönelik toplantı düzenledi - ABD İstanbul Başkonsolosu Davis: - "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Türkiye'de olmaktan çok mutluyum ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum"

İSTANBUL (AA) - Karaköy Rotary Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul'da görev yabancı kadın diplomatlara yönelik toplantı düzenledi.

Hasköy'deki Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan Karaköy Rotary Kulübü Üyesi Prof. Dr. Acar Baltaş, kulüplerinin 50. kuruluş yıl dönümü ile 8 Mart Dünya Kadınlar gününü birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Bu anlamı günde biz de İstanbul'da görev yapan kadın diplomatları ağırlamak istedik." dedi.

Baltaş, Birleşmiş Milletler'in 2030 yılı hedefleri arasında 5. hedefinin de cinsiyet eşitliği olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"G-13 ülkelerinde yapılan bir araştırmada çalışma hayatında kadınların önünde iki temel sorun olduğu ortaya çıkmış. Birincisi erkeklerden oluşan bir jüri tarafından değerlendirilmek, ikincisi de erkeklere ait özellikleri gösterirlerse, başarılı olacaklarına inanmak. Yani biri içeriden biri dışarıdan kaynaklanan sorunlar. Maskülen ve maço özelliklerin öne çıktığı toplumlarla, feminen özelliklerin öne çıkarıldığı toplumlar kıyaslandığında feminen özelliklerin ortaya çıkarıldığı toplumların açık ara önde olduğu görülmüş. Biz de çocuklarımız ve torunlarımız için bu özelliklerin öne çıkacağı bir dünya diliyoruz."

ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Jennifer Davis de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduğunu ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlandığını söyledi.

Davis, dünyada kadınların iş hayatında hakları konusunda zorluklar yaşadığını dile getirerek, kadınlara yönelik ayrımcılık, şiddet ve cinsel tacizin önemli bir sorun olduğunu ve her kesimin bu soruna odaklanması gerektiğini kaydetti.

Romanya'nın İstanbul Başkonsolosu Adriana Ciamba ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bildiğiniz gibi bizim Başbakanımız da kadın, hükümetimizde de birçok kadın görev alıyor. Ben de bir kız çocuk annesiyim. Kız çocukları okur ve çalışırlarsa istediklerini yapabilirler, her şeye sahip olabilirler." diye konuştu.

"Cinsiyet Eşitliği" konusunda sorumluluk almak ve duyarlılık geliştirmek amacıyla düzenlenen toplantıya, Karaköy Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hakan Avdan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, İstanbul'da görev yapan kadın diplomatlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler