HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

81 ilde 9 bin 528 personelle 'Huzur Ramazan Uygulaması'

Türkiye genelinde 9 bin 528 personelin katılımıyla kumar ve tombala oynatılan yerlere yönelik "Huzur Ramazan Uygulaması" gerçekleştirildi. Yurt genelinde 3 saat süren denetimlere 2 bin 481 ekipte görevli 9 bin 528 personel katıldı. Diyarbakır'daki operasyonda GBT sorgusunu yapan güvenlik güçleri, yasa dışı kumar oynayan şahıslara para cezası keserken mekanı da mühürledi. Uygulama sonuçlarının daha sonra açıklanacağı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatları ve Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, 81 ilde dün saat 22.00 itibarıyla kumar ve tombala oynatılmasının engellenmesi amacıyla asayiş uygulaması başlatıldı.

KAHVEHANE, KIRAATHANE, DERNEK...

Yurt genelinde 3 saat süren denetimlere 2 bin 481 ekipte görevli 9 bin 528 personel katıldı.

Uygulama kapsamında 6 bin 391 kahvehane ve kıraathane ile 635 dernek ve kooperatif lokali kontrol edildi.

Çalışmalar sırasında personelin temel insan haklarına saygılı, özgürlük ve güvenlik arasındaki hassas dengeyi gözettiği belirtildi.

Uygulama sonuçlarının daha sonra açıklanacağı bildirildi.

DİYARBAKIR'DA 400 POLİSLE OPERASYON

Diyarbakır’da dün akşam saatlerinde 18 farklı noktaya eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Ahlak Büro, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat ekiplerinin de bulunduğu 400 polis, kentte yasa dışı kumar oynatan mekanlara düzenledi.

Bağlar ilçesinde bodrum kattaki tombala oynatılan bir mekana baskın yapan ekipler, kapıları zor kullanarak açtı.

Burada tombala makinesi ve iki televizyona el koyan polis, daha sonra tombala kağıdı ve pullarını topladı.

Ardından salonda bulunanların GBT sorgusunu yapan güvenlik güçleri, yasa dışı kumar oynayan şahıslara para cezası keserken mekanı da mühürledi.

(AJANSLAR)


En Çok Aranan Haberler