HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

9 Ağustos Çarşamba yarın memurlara 'sıcak izin' müjdesi! Bursa Valiliği açıkladı

Sıcak hava tüm yurtta hayatı olumsuz yönde etkilerden memurlara idari izin müjdesi geldi. Bursa Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasına göre 9 Ağustos Çarşamba yarın için sıcak hava nedeniyle rahatsızlığı bulunan ve hamile olan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele 1 gün idari izin verildi. Valilik'ten yapılan açıklamada 1 günlük iznin engelliler ve şeker, kalp-damar, beyin-damar, psikolojik, kronik solunum sistemi, karaciğer, böbrek hastalarını kapsadığı belirtildi.

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava dalgasını en yoğun hisseden illerden biri de Bursa oldu. Bursa Valiliği sıcak hava nedeniyle rahatsızlığı bulunan ve hamile olan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele 1 gün idari izin verildiğini açıkladı.

Bursa Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son hava tahmin raporlarına göre, kentte hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğunu ve yarın yükselmeye devam edeceği belirtildi. Açıklamada, aşırı sıcak nedeniyle Bursa’daki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, engelliler ve şeker, kalp-damar, beyin-damar, psikolojik, kronik solunum sistemi, karaciğer, böbrek hastalıkları olanların yarın idari sayılacakları kaydedildi.

Valilikten yapılan açıklamanın tam metni ise şöyle:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son hava tahmin raporlarına göre, ilimizde hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve 09 Ağustos 2017 Çarşamba günü yükselmeye devam edeceği tahmin edildiğinden;

İlimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, engelliler ve rapor ile tevsik edilmek şartıyla kronik hastalığı (şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, beyin-damar hastalıkları, psikolojik hastalıklar, kronik solunum sistemi hastalıkları, karaciğer hastalıkları, böbrek hastalıkları) olanlar, 09 Ağustos Çarşamba günü (yarın), 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...


En Çok Aranan Haberler