HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

9 Ocak Pazartesi İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?

'İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek' sorusu sürerken son dakika haberi bekleyen öğrenciler de 'İstanbul'da okullar tatil olacak mı?' sorusunun yanıtını İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bekliyor.

'9 Ocak Pazartesi günü İstanbul'da okullar kar tatili yapacak mı' sorusu hem öğrencilerin hem de trafiğin felç olduğu İstanbul'da, velileri kara kara düşündüren konuların başında geliyor. Cuma günü yani dün 20.00'de başlayan kar yağışının bugün de yoğunlukla devam etmesi okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunu akla getirdi.

İSTANBUL'DA PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL OLACAK MI?

9 Ocak Pazartesi kar tatili bekleyen öğrenciler Vasip Şahin'e sosyal medyadan mesajlar göndermeye başladı. Kar yağışının yarın da bu şekilde devam etmesi durumunda İstanbul'da okulların tatil edileceği düşünülüyor. Binlerce öğrenci, öğretmen ve veli, İstanbul Valisi Vasip Şahin'in Twitter'dan yapacağı 'kar tatili'nin olup olmadığına ilişkin açıklamayı bekliyor ancak Şahin konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı. İstanbul Valiliği'nin son dakika kar tatili açıklamasını ve kar yağışıyla ilgili tüm haberleri mynet.com.tr'den takip ederek öğrenebilirsiniz.

İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN KAR YAĞIŞIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışıyla ilgili olarak, dün resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunmuştu.

Vali Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte sokakta bulunan 2 bin 580 kişinin barınma merkezlerinde ağırlandığını belirterek, ilgili tüm kamu kurumlarının temsilcilerinden oluşan kriz merkezinin, kar nedeniyle yaşanacak olaylara müdahale ve koordinasyon için 24 saat görev başında olduğunu söylemişti.

Avcılar Haramidere'de tır kayması nedeniyle kapanan Edirne-İstanbul TEM Otoyolu'nun ulaşıma açıldığını ifade eden Vali Şahin, şunları dile getirmişti:

''Avcılar rampasında kayan araçlara müdahale ediliyor. Karayolları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri karla mücadeleye devam ediyor. Boğaz Köprüleri, Kuzey Marmara Otoyolu, TEM ve E-5 güzergahları ulaşıma açık, yoğun kar yağışı nedeniyle trafik yavaş seyrediyor. Sürücülerin kurallara ve uyarılara riayet etmeleri, zincir takmaları, ulaşım güvenliği bakımından önem teşkil etmektedir.''

İl genelinde fırtına ve kar yağışının 24.00'e kadar aralıksız süreceği tahmin ediliyor. 7 Ocak cumartesi itibariyle son verileri değerlendiren Afet Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu'na göre ilçe belediyeleri iyi çalışmazsa pazartesi okullar tatil edilebilir. Kadıoğlu, "Ekonomik koşullar nedeniyle kar lastiği takanların sayısının düşmesi de trafiği kötü etkiledi" diyor.

İSTANBUL'DA YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'deki son hava durumu verilerine göre kar yağışında yarın hafif bir artış görülecek, fakat havanın açmasıyla yerdeki karın buza dönüşmesi bekleniyor. Uzmanlar özellikle mahalle ve sokak aralarında dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarı yapıyor.

KAR YAĞIŞI SU VE ELEKTRİĞİ VURDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) alınan bilgiye göre, fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle Avcılar, Büyükçekmece, Esenyurt ve Ümraniye ilçelerinin bazı mahallerine su verilemiyor. Fatih ve Küçükçekmece'de de bazı mahallerde elektrik kesintisi yaşanıyor. Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ (BEDAŞ) ise 7-8 Ocak tarihlerinde yapacağı bakım onarım çalışmalarıyla planlı kesintileri iptal etti, ekip ve araç sayıları iki katına çıkarıldı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler