HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

9 terörist teslim oldu, 16 kişi gözaltına alındı

Güneydoğu bölgesinde 9 terörist teslim oldu, aralarında DEAŞ Terör Örgütü üyelerinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

ANKARA(ANKA) - TSK'dan verilen bilgiye göre dün Bölücü Terör Örgütüne ait Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan biri kadın, sekiz terörist Şırnak Silopi'de güvenlik güçlerine teslim oldu. Şırnak Merkez'de, Bölücü Terör Örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim olmak için başvurdu. Mardin Nusaybin'de, Bölücü Terör Örgütüne katılmak üzere Türkiye'den yasa dışı yollarla Suriye'ye çıkış yapan dört kişi yakalandı, bu kişilerden ikisi gözaltına alındı. Şanlıurfa Suruç'ta, Suriye'den yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan, üç Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

29 Kasım günü ise Kilis Elbeyli'de, Türkiye'den Suriye'ye sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DEAŞ Terör Örgütü üyesi 11 yabancı uyruklu kişi yakalandı. Bu kişiler de gözaltına alındı.

Şanlıurfa Suruç'ta bir şahsın evinde yapılan aramada; üç Kaleşnikof piyade tüfeği, dokuz tabanca, dört Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 11 tabanca şarjörü, 35 tabanca fişeği ele geçirildi. Üç kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Kocaköy'de bir adet El Yapımı Patlayıcı bulundu ve imha edildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler