HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

99 albay, general ve amiral oldu

29 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olmak üzere; 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 99 albay ise general ve amiralliğe yükseltilirken; 20 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

99 albay, general ve amiral oldu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, 2016 yılı Yüksek Askerî Şûra olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler ile general ve amirallerden görev süresi bir yıl uzatılacakların durumları görüşülerek karara bağlandığı açıklandı.

29 Temmuz 2016 tarihinden geçerli olmak üzere; 16 general ve amiral bir üst rütbeye, 99 albay ise general ve amiralliğe yükseltilirken; 20 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

Ayrıca bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 47 general ve amiralin, kadrosuzluk nedeniyle 29 Temmuz 2016 tarihinden itibaren, 1 generalin ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren emekli olacağı aktarıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Bir üst rütbeye yükselen general ve amiraller ile görev süreleri bir yıl uzatılan general ve amirallerin yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza fedakâr ve özverili hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinde aileleri ile birlikte esenlikler dileriz."

YAŞ kararları doğrultusunda Korgeneral Musa Avsever, orgeneral rütbesine terfi ederken, Tümgeneraller Osman Erbaş, Zekai Aksakallı, Yavuz Türkgenci, Ali Sivri, Selçuk Bayraktaroğlu da korgeneralliğe yükseltildi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise Tümamiral Ercüment Tatlıoğlu, koramiralliğe yükseltilirken, Hava Kuvvetleri'nde Korgeneral Hasan Küçükakyüz, orgeneral rütbesine terfi ettirildi.

Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Tümgeneral Şenol Alparslan, Tümgeneral İzzet Çetingöz başta olmak üzere 20 general ve amiralinde görev süresi 1'er yıl uzatıldı.

TSK TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI

Kritik 2016 YAŞ’ının en büyük sürprizi ilk kez astsubaylıktan gelen bir ismin tuğgeneralliğe yükselmesi oldu.

TSK’da ilk kez astsubaylıktan gelen bir isim olan Cemal Balıkçı general rütbesine terfi ettirildi. Hava Uçak Bakım Albay Cemal Balıkçı dünkü Şura’da Tuğgeneralliğe yükseltildi.

YAŞ ÖNCESİ KHK İLE İHRAÇ

YAŞ kararlarının yargıya açık olması nedeniyle ihraç edilecek personel dün kanun hükmünde kararname ile belirlenmişti. Dün akşam yayınlanan kararname ile FETÖ üyesi olduğu belirlenen 149 general ve amiral, 1099 subay, 436 astsubay Türk Silahlı Kuvvetleri'nden çıkarıldı.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler