HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AB fonuyla Almanya'ya giden öğrencileri PKK derneklerine götürdüler

AB fonuyla mesleki eğitim için Diyarbakır'dan Almanya'ya giden bir grup öğrencinin sözde örgüt flamasıyla çekildikleri fotoğraf tartışma yarattı.

AB fonuyla Almanya'ya giden öğrencileri PKK derneklerine götürdüler

Avrupa Birliği mesleki eğitim programı olan Leonardo da Vinci Prgramı kapsamında üçü İzmir biri Diyarbakır olmak üzere 4 Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin 11. ile 12. sınıf öğrencileri iki haftalık yurt dışı eğitim için Almanya, Hollanda ile İsveç'e gönderildi.

Proje kapsamında MİG-MAG kaynağı ile kaynak dünyasındaki gelişmelerin eğitimi ve incelenmesi için iki haftalık yurt dışı eğitim sürecini tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldıktan sonra Türkiye'ye geri döndü.

Ancak proje kapsamında Berlin'e götürülen Diyarbakır Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin PKK'nın kontrolündeki derneklere götürüldüğü ortaya çıktı.

OKUL MÜDÜRÜ VE ÖĞRETMENLERE SORUŞTURMA AÇILDI

Skandal, öğrencilerin çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşması üzerine gün yüzüne çıktı. Okul müdürü ile öğretmenler hakkında soruşturma açıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevlendirilen müfettişler geziye katılan öğrenci ve öğretmenlerin bilgisine başvurdu. Müdür öğrencilerin bilgisi dışında PKK'nın derneklerine gittiğini iddia etti. Öğrenciler ise tek başlarına gittiklerini söyledi.

MÜDÜR: BİZİM OKUL EN SON SIRADA YER ALIR

Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fethi Eroğlu, Berlin'e 2014 Mart'ında 10 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen ile gittiklerini ancak öğrencilerin PKK'nın derneklerine kendisinden habersiz gittiklerini söyledi.

Altı yıl içinde sadece iki öğrencilerinin PKK'ya katıldığını belirten Eroğlu, "Sanki bizim okuldan PKK'ya öğrenci kazandırılmış gibi konuşuluyor. Diğer okulların oranlarıyla karşılaştırıldığında bizim okul en son sırada yer alır" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler