HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abant'a kar yağdı! İşte yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu. İşte bazı illerdeki hava durumu

Abant'a kar yağdı! İşte yurtta hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yağışların genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile akşam saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, iç ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ABANT'A KAR YAĞDI

Bolu'nun doğa harikası Abant Tabiat Parkı'na Nisan ayında kar yağdı.

Kentte hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte sağanak yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oldu. Yüksek kesimlerdeki köylerde yer yer etkili olan kar, doğal güzellikleriyle ünlü Abant'a da yağdı. Sabah erken saatlerde kısa süreliğine yağan kar ile birlikte yeşil alanlar beyaza büründü. Tatilciler Nisan ayının son günlerinde kar yağışına şaşırırken göl çevresinde yürüyüş yaptı. Soğuk havaya aldırış etmeden gezintiye çıkan tatilciler kar yağışı altında fotoğraf çektiler. Kısa süren kar yağışı ilerleyen saatlerini yerini sağanak yağmura bıraktı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı 13

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel olarak sağanak yağışlı 17

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 23

Adana: Parçalı ve az bulutlu 29

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 27

Samsun: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı 14

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 17

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı 17

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler