HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması

ABD Ankara Büyükelçiliği: Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasından ve bir basın kurumunun daha baskılandığını düşündüren gelişmelerden oldukça endişeliyiz.

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması

ABD Ankara Büyükelçiliği, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Büyükelçilik hesabından atılan tweet'te 'Bir basın kurumunun daha baskılandığını düşündüren gelişmelerden oldukça endişeliyiz' denildi. ABD Ankara Büyükelçisi John Bass ise Instagram hesabına siyah bir kare koyarak 'Derin rahatsızlık duyuyoruz' notunu paylaştı.

Deeply disturbed to see more voices of independent media in#Turkiye silenced today.

John Bass (@amerikanbuyukelcisi) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

ABD Ankara Büyükelçiliği, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasından ve bir basın kurumunun daha baskılandığını düşündüren gelişmelerden oldukça endişeliyiz. Türk mahkemelerinin ve yetkililerin, T.C. Anayasası'nda yüceltilen basın özgürlüğü temel ilkesini güvence altına almalarını umuyoruz"

BÜYÜKELÇİ BASS: DERİN RAHATSIZLIK DUYUYORUZ

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Instagram hesabından iki gazetecinin tutuklanmasıyla siyah bir kare paylaştı. Söz konusu görsel, Söz konusu görsel, "Türkiye'de bugün bağımsız medyadaki daha fazla sesin susturulduğunu görmekten derin rahatsızlık duyuyoruz" mesajıyla paylaşıldı.

"Ben çocuklarımı fındık toplayarak büyüttüm"

Dündar ve Gül'ün ailesi, milletvekilleri ve gazeteci arkadaşları karara tepki gösterdi.

IPI: GAZETECİLİK TUTUKLANDI

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasının ardından açıklama yaptı. IPI açıklamasında, Can Dündar'ın 'Gazetecilik yargılanıyor' sözlerine atıfta bulunarak "Dündar 'gazetecilik yargılanıyor' diyerek girdiği duruşma salonundan çıktığında, gazetecilik tutuklanmıştı" denildi.

Uluslararası Basın Enstitüsü’nün Türkiye tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Dündar 'gazetecilik yargılanıyor' diyerek girdiği duruşma salonundan çıktığında, gazetecilik tutuklanmıştı. İki gazeteci, devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek ve açıklamanın yanı sıra silahlı örgüte üye olmakla suçlanıyor. 'Siyasal yararları' gözetmek gazetecinin değil siyasetçilerin işidir. Bilinmesinde kamu yararı bulunan belgeleri temin etmek ve açıklamak ise tam da gazetecilerin işidir. Gazeteciler olarak biz, gazetecilik yapan Dündar ve Gül'ün yanındayız. Terör, silahlı örgüt üyeliği ve casusluk gibi suçlamaların gazetecilerin yargılanmasında kullanıldığı Türkiye'de demokrasi ve basın özgürlüğü kara bir gününü daha yaşamıştır. Dündar ve Gül'ün en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmasını diliyor, yetkilileri bunu sağlayacak reformları ivedilikle gerçekleştirmeye davet ediyoruz."

AB: ENDİŞE VERİCİ

Avrupa Birliği, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Avrupa Birliği Komisyonu Dış İlişkiler Sözcüsü Maja Kocijancic günlük basın brifinginde, "Bu endişe verici gelişmeyi yakından izliyoruz" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler