HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD-Türkiye krizi ne kadar ilerler? İncirlik Üssü kapatılır mı?

ABD'nin Türkiye'ye yönelik vize kararının ardından medyada yer alan İncirlik üssü ABD'ye kapatılsın" çağrılarını değerlendiren Türkiye'nin eski Washington büyükelçilerinden Faruk Loğoğlu "Sıkıntılı bir durum ortaya çıktığında hemen herkesin aklına İncirlik düşüyor. İncirlik'in bu durumda da kapatılacağını zannetmiyorum. Zaten konuyla ilgisi yok. Medya ne derse desin hükümet o yola gitmeyecektir diye düşünüyorum" dedi."

Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize krizini Sputnik'e değerlendiren Türkiye'nin eski Washington büyükelçilerinden Faruk Loğoğlu, ABD'nin attığı vize adımı 'haksız, yanlış, orantısız ve anlaşılabilir bir dayanağı olmayan bir karar' olarak nitelendirdi.

Loğoğlu, "Çünkü ABD'li yetkililerin rahatsızlık duyduğu, açıklamalarında kısmen yer verdiği gelişmelerle hiçbir ilgisi olmayan, sıradan vatandaşların mağduriyetine yol açan bir adım bu. Bunun emsali de yok. Kapsam itibariyle bu kadar ağır bir vize kararı hiçbir ülke almamıştır, ilk defa şahit oluyorum böyle bir duruma" diye konuştu.

ABD-Türkiye ilişkilerinin uzun süredir sıkıntılı yürüdüğünü, vize krizinin ilişkilerdeki sıkıntıya yeni bir gündem maddesi eklediğini vurgulayan Loğoğlu, ilişkilerdeki gerginliğin artıp artmayacağının, iki tarafının takınacağı tavra bağlı olduğunu ifade ederek "Bu meselenin daha fazla ciddi mağduriyetlere yol açmaması için Türkiye ve ABD arasında yüksek seviyede siyasi görüşmelerle bu meselenin halledilmesi lazım" dedi.

'İNCİRLİK'İN KAPATILACAĞINI SANMIYORUM'

ABD'nin Türkiye'ye yönelik vize kararının ardından medyada yer alan "İncirlik üssü ABD'ye kapatılsın" çağrılarını da değerlendiren Loğoğlu, "Sıkıntılı bir durum ortaya çıktığında hemen herkesin aklına İncirlik düşüyor. İncirlik'in bu durumda da kapatılacağını zannetmiyorum. Zaten konuyla ilgisi yok. Çünkü ABD'nin attığı konuyla ilgisi olmayan bu vize adımı yanlıştı, bu yanlışı Türkiye tarafından konuyla ilgisi olmayan bir adım atarak daha katmerli hale getirmenin bir anlamı yok. Onun için İncirlik'in gündeme geleceğini sanmıyorum. Medya ne derse desin hükümet o yola gitmeyecektir diye düşünüyorum" diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler