HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'den Gülen açıklaması

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi John Bass, Fethullah Gülen'le ilgili iade sürecini değerlendirdi. Bass, "Tüm iade taleplerini büyük bir ciddiyetle ele alıyoruz" dedi.

ABD'den Gülen açıklaması

ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Fethullah Gülen'in iade sürecine ülkesinin bakışını açıkladı.

Sabah gazetesine konuşan Bass, “Talepleri son derece dikkatli şekilde değerlendiriyoruz” dedi.

Büyükelçi Jonh Bass, şunları ifade etti:

“Uygun yasal düzenlemelere sahip olduğumuz devletlerden gelen tüm iade teleplerini büyük bir ciddiyetle ele alıyoruz. ABD yasalarının ihlaline ilişkin bir husus görüp görmediğimizi belirlemek için bu talepleri son derece dikkatli bir şekilde değerlendiriyoruz.

Kimileri devlet içinde kimileri devlet dışında bir dizi isme yönelik son derece ciddi iddialar ve suçlamalar var. Söz konusu suçlamaların yargı tarafından yürütülen bir sürecin parçası olduğu aşikar, bu sürece büyük saygı duyuyoruz”

"AYRIMCILIĞA KARŞIYIZ"

Büyükelçi, Fransa'daki saldırı sonrası İslam karşıtlığının artması endişesini de değerlendirdi. Bass, “Herhangi bir grup ya da kişinin inançları ya da görüşleri nedeniyle ayrımcılığa uğramasına karşıyız” dedi.

Bass, 1915 olaylarının 100. yılında ABD'nin tutumu ne olacak sorusuna da "Olayları çevreleyen gerçeklerin tam ve dürüst şekilde incelenmesi ve kabulü yararlı olacaktır” ifadesini kullandı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler