HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Benenson Strategy Group seçim anketi sonuçlarını paylaştı

ABD'li araştırma şirketlerinden Benenson Strategy Group (BSG) seçim anketi sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Uluslararası bilinirliğe sahip BSG'nin seçim anketi sonucuna göre AKP oy kaybı yaşıyor.

Benenson Strategy Group seçim anketi sonuçlarını paylaştı

25. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesinde araştırma şirketlerinin seçim anketi çalışmaları devam ediyor. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da 7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlere ilgi büyük ve dış kaynaklı araştırma şirketleri de seçim anketleri hazırlıyorlar. ABD'li araştırma şirketi Benenson Strategy Group (BSG) da genel seçimler öncesinde hazırladığı seçim anketini kamuoyuyla paylaştı. Uluslararası bilinirliğe sahip olan ve seçim anketlerinki tahminlerinde oldukça başarılı bir istatiskiğe sahip olan BSG'nin yayınladığı seçim anketinin sonuçları AKP'yi üzerken, CHP'yi ise sevindirdi. Benenson Strategy Group, 2-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Tamamlanmasının ardından CHP Genel Merkezi'ne de gönderilen seçim anketine göre Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) oy kaybı yaşarken, CHP ise ciddi anlamda bir yükselişe geçmiş durumda.

CHP REHAVETE KAPILMAMALI

Objektifliğiyle bilinen Benenson Strategy Group (BSG) tarafından Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs aylarının ilk haftalarında yapılan araştırmayı şirketin yetkilileri şu şekilde değerlendirdi:

“Son anketimizden bu yana CHP’nin oy oranında artış, AKP’nin desteğinde de düşüş var. AKP ile CHP arasındaki fark mayıs ayı öncesinde yüzde 14 iken; şu an yüzde 8’e inmiş durumda. CHP’ye olumlu bakanların sayısında da bir artış var. MHP ve HDP’ye “olumlu” bakanların oranında mayıs ayı anketine göre bir değişiklik yok. Değişiklikler sadece CHP ve AKP’ye mahsus gözüküyor. CHP önemli kazanımlar elde etmiş olsa da rehavete kapılmaması gerekir.”

AKP 4 AYDA YÜZDE 4 OY KAYBETTİ

Benenson Strategy Group, Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarında ve Mayıs'ın ilk haftasında gerçekleştirdiği anketlerde partilerin oy oranlarında yaşanan değişmeler ayrıntılı olarak ele alındı. Buradan elde edilen verilere göre bu süreçte AKP yüzde 4 oranında oy kaybına uğradı. Diğer yandan AKP'nin oy kaybı yaşadığı bu dönemde CHP ise yüzde 4 oranında oylarını arttırdı. 2015 seçimlerinde iddialı olan MHP'nin oy oranı bu süreçte değişmezken, HDP oylarında ise yüzde 1 oranında oy azaldı. Nisan ayında HDP'nin oy oranı yüzde 11 olarak belirlenmişti.

KILIÇDAROĞLU FARKI HIZLA KAPATIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim anketinde yer alan verilere göre bhu süreçte hızla yükselişe geçerken, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ise ciddi oranda oy kaybı yaşadı. Şubat ayında yüzde 18 gibi ciddi bir oranla Kılıçdaroğlu'nun önünde yer alan Başbakan Davutoğlu kayıp yaşamaya devam etti. Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki fark Nisan ayında yüzde 13'e inerken, Mayıs ayında ise yüzde 3'e kadar indi. Ocak, şubat, mart, nisan aylarında yapılan anket, Kılıçdaroğlu lehine 5 puanlık bir artış getirirken, Davutoğlu’nda da 5 puanlık azalma oldu.

ERDOĞAN'A GÜVEN AZALIYOR

ABD’li şirketin anketinde “Cumhurbaşkanına güven” durumu da araştırıldı. Yüzde 52 oy alıp Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan’a güven ocak ayında yüzde 47’ye indi. Cumhurbaşkanını başarısız bulanlar ise artıyor. Erdoğan’a “iyi” diyenlerin oranı son ankette yüzde 38, “kötü” diyenlerin oranı yüzde 59 oldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler