HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'nin Ankara Büyükelçisi, 8 Mart'ı Diyarbakır sokaklarında eşiyle geçirdi

ABD'nin Ankara Büyükelçisi John R. Bass ve eşi Holly Holzer Bass, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Diyarbakır'a gelerek tarihi mekanları cadde ve sokakları gezerek bol bol selfie çekti.

DİYARBAKIR, (DHA) . Büyükelçi, bölgedeki iş kadınlarına destek olmak için Diyarbakır'a geldiklerini ve tarihi mekanlara hayran kaldıklarını söyledi. ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne 17 Eylül 2014 tarihinde atanan John R. Bass, eşi Holly Holzer Bass ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Diyarbakır'a geldi. ABD Büyükelçisi'nin talebi üzerine onu ve eşini kentte Diyarbakırlı yazar Şeyhmus Diken gezdirdi. Diyarbakır'ın Saraykapı semtinde bulunan ve bir dönem cezaevi ile adliye binasının bulunduğu İçkale'deki tarihi yapıları gezen Büyükelçi Bass ile eşi Holly Holzer Bass için yoğun güvenlik önlemleri alındı. İçkale'den sonra tarihi Sur İlçesi'ndeki Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi'ne geçen Bass ve eşi, ünlü şairin yaşadığı evin odalarını tek tek gezdi, taş eyvanlarda dinlendi.

EŞİYLE BOL BOL DİYARBAKIR SELFİESİ ÇEKTİ

Tarihi Ulucami içindeki Yazma Eser Kütüphanesi'ni de gezen Büyükelçi ve eşi, kendiliğinden dönen ve deprem taşı adı verilen tarihi sütunlara ise hayran kaldı. Büyükelçi John Bass'ın eşi Holly Holzer Bass, Ulucami'yi gezerken başını örttü, tarihi mekanların bol bol fotoğraflarını çekti. Ulucami'den sonra Hasanpaşa Hanı, Sülüklü Han, Dört Ayaklı Minare, Keldani Kilisesi, Surp Gigargos Ermeni Kilisesi'ni de gezen Büyükelçi ve eşine eşlik eden Diyarbakırlı yazar Şeyhmus Diken, kentin tarihsel dokusu, kültürü, sosyal yapısıyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Büyükelçi John Bass, tarihi mekanlarda eşi Holly Holzer Bass ile bol bol Diyarbakır selfiesi çekti.

KÜRT LİDERLERİN SOKAKLARDAKİ FOTOĞRAFLARI

Sur içindeki sokakları, caddeleri, çarşıları eşiyle birlikte yaya gezen Bass ve eşine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. John Bass ve eşinin gezdiği sokaklarda halıya dokunmuş Kürt liderleri Şeyh Said, Seyyid Rıza, Molla Mustafa Barzani ile Mahir Çayan'ın fotoğrafları karelere yansıdı. Gezide Diyarbakırlı yazar Şeyhmus Diken, 'Sırlarını surlarına fısıldayan şehir, Diyarbakır' isimli kitabını imzalayarak Bass'a hediye etti. Bass, Diyarbakır'ın binlerce yıllık tarihi mekalarına hayran kaldığını söyledi. Sadece Diyarbakır'ı gezmek için değil 8 Mart nedeniyle bölgedeki iş kadınlarıyla da bir araya geleceklerini belirten Bass, "Biz inanıyoruz ki kadının kültürel, eğitim veya ticari hayata katkı sunduğu toplumlar daha başarılı toplumlardır. Bu nedenle bölgedeki iş kadınlarıyla bir araya geleceğiz ve onlara destek olacağız."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler