HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey: İlişkiler kırılma noktasına gelebilir

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizinin ardından açıklama yaptı. James Jeffrey krizi 'endişe verici bir durum' diye nitelendirdi ve 'bu tür misillemelerle ilişkilerin kırılma noktasına gelebileceği' uyarısında bulundu. James Jeffrey ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Türkiye’yi kendi istediği şekilde biçimlendirmeye çalışması ile Türkiye’nin batıdan uzaklaştığının gözlemlediğini' söyledi.

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey: İlişkiler kırılma noktasına gelebilir

ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Ankara-Washington hattında yaşanan vize krizini 'endişe verici bir durum' diye nitelendirdi ve 'bu tür misillemelerle ilişkilerin kırılma noktasına gelebileceği' uyarısında bulundu.

Türkiye hakkında araştırmalar gerçekleştiren Centre for Turkey Studies (CEFTUS) organize ettiği bir programda konuşan ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Türkiye-ABD ilişkilerini ve son dönemde yaşanan gerginlikleri değerlendirdi.

"ERDOĞAN TÜRKİYE'Yİ KENDİ İSTEDİĞİ ŞEKİLDE BİÇİMLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR"

Jeffrey, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Türkiye’yi kendi istediği şekilde biçimlendirmeye çalışması ile Türkiye’nin batıdan uzaklaştığının gözlemlediğini' söyledi. Erdoğan’ın ekonomik alandaki çalışmaları sayesinde Türkiye’nin Avrupa içerisinde daha da entegre olduğunu da hatırlatan Jeffrey, ABD’nin Türkiye’nin bölge konusundaki çabalarını ilk başlarda desteklediğini ifade etti.

Bunların arasında Kıbrıs müzakerelerinde Türkiye hükümetininin ilk dönemde ılımlı yaklaşması, barış sürecinin başlatılması, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile ilişkilerin geliştirilmesi ve Golan Tepeleri konusunda Suriye ve İsrail arasında arabulucuk gibi pek önemli unsurun bulunduğunu söyleyen Jeffrey durumun şimdilerde değiştiğini belirtti.

Suriye konusunda ABD ve Türkiye ilişkilerinin kötüleştiğini belirten James Jeffrey, ABD’nin IŞİD’i yok etmek konusunda 'neredeyse takıntılı olduğunu' iddia ederek bu yüzden PYD’ye destek verdiğini savundu.

ENDİŞE VERİCİ BİR DURUM! BU TÜR MİSİLLEMELER İLİŞKİLERİ KIRILMA NOKTASINA GETİREBİLİR

Ayrıca Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi ve Rıza Sarraf davası gibi hukuki anlaşmazlıklarla iki ülkenin misillemelere devam ettiğini vurgulayan eski Büyükelçi vize başvurularındaki kısıtlamalarla endişe verici bir durum olduğunu söyledi. Jeffrey, bu tür misillemelerin ilişkileri kırılma noktasına getirebileceğini söyledi.


En Çok Aranan Haberler