HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdullah Gül: Düşen helikopter okyanusta aranmadı

Danimarka’da konuşan Cumhurbaşkanı Gül, çözüm süreciyle ilgili uyarılarda bulundu.

Abdullah Gül: Düşen helikopter okyanusta aranmadı

Gül, "Tehdit içeren ve silahlı mücadeleyi hatırlatan laflar duyuyoruz. Bunların kimseye faydası olmaz" dedi. NTV'nin haberine göre Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili yargı sürecinin yavaşlığından yakınan Gül, şöyle konuştu: “Ülke sınırlarında oldu, Malezya uçağı gibi okyanuslarda aranmadı.”

Danimarka ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çözüm sürecinin önemine değinerek, bazı uyarılarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, “Barış süreci için herkesin dikkatli olması lazım. Türkiye’nin en önemli meselesi çözüm sürecidir. Kürt meselesinde yanlış yapılmaması lazım. Sorunlar Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü içinde daha yüksek demokrasi standartları içinde çözülür” dedi.

Tehdit içeren ifadeler olduğunu dile getiren Gül, "Tehdit içeren ve silahlı mücadeleyi hatırlatan laflar duyuyoruz. Bunların kimseye faydası olmaz" diye konuştu.

"Suistimaller olunca kıymeti kalmıyor" diyen Gül, yeni demokratikleşme paketinin önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, “Ama algı ortamı kötü olunca kıymet-i harbiyesi olmuyor” ifadelerini kullandı.

Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kazaya da değinen Gül, araştırma ve mahkeme süreçlerinin yavaşlığından yakındı.

Gül, "Ülke sınırları içinde bir helikopter kazasından söz ediyoruz, Malezya uçağı gibi okyanuslarda aranmadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, hükümetle cemaat arasındaki gerilimin yurtdışındaki Türk okullarına yansımması gerektiğini dile getirdi.

“Güzel faaliyetleri var, bu işe karıştırmamak lazım. O ülkeler de mutlaka daha dikkatli bakacak bu okullara. Sonuçta o ülkelerin kanunlarına uymaları lazım” dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler