HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdullah Gül siyasete dönecek mi? 'Şeyma Subaşı düğün story'leri bile...'

Abdullah Gül'e ilişkin kritik iddiaların ortaya atıldığı son günlerde en dikkat çeken yorumlardan biri, Yeniçağ Gazetesi'nden Ahmet Takan'ın dünkü yazısında"Abdullah Gül'ün kamuoyuna açık mesajlarının daha da sertleşeceğini ileri sürüyorlar" ifadesi oldu. Hürriyet'ten Ahmet Hakan bu iddiaların 'boş' olduğunu ifade ederek "Ayrıca Şeyma’nın düğün story’leri bile “Abdullah Gül ciddi çıkış yapacak” haberlerinden daha heyecanlı" dedi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili kulislere her geçen gün bir yenisi daha ekleiyor. Abdullah Gül'ün siyasete ciddi bir giriş yapmaya hazırlandığı yönünde iddia ortaya atan yeni isim ise eski danışmanı Ahmet Takan oldu.

Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın gündem yaratan 'Abdullah Gül' yazısının ardından bir yazı da Ahmet Hakan'dan geldi. Hakan, Takan'ın 'Gül'ün hazırlık içinde olduğu' iddialarına ironik bir üslupla karşılık vererek "Şeyma’nın düğün story’leri bile “Abdullah Gül ciddi çıkış yapacak” haberlerinden daha heyecanlı" ifadelerini kullandı.

Takan, "Abdullah Gül'ün kamuoyuna açık mesajlarının daha da sertleşeceğini ileri sürüyorlar. Gül'cülerin ihtiyatlı olanları(!) ise bayrak değişiminin Barzani referandumu sonrasında olabileceğine yönelik umut besliyorlar" demişti.

"YAZMAZSAM BEN ÇATLAYACAĞIM"

Takan'ın yazısı Abdullah Gül'le ilgili siyasi tartışmaları yeniden alevlendirmişti.

Bazı AK Parti'lilerin İstanbul ve Ankara'daki özel ev ve ofislerinde toplantılara hız verdiğini yazan Ahmet Takan, "Yazmazsam ben çatlayacağım" demişti.

"Abdullah Gül sertleşecekmiş" başlıklı yazısında Takan, iktidara yakın kulislerde "Gör bak Abdullah Gül bu sefer çok ciddi bir çıkış yapacak" iddiasının konuşulduğunu aktardı. Takan'a göre kulislerin ana gündem maddesi "Tayyip Erdoğan sonrası" dönem.

İşte Ahmet Hakan'ın bugünkü (22 Eylül) yazısından öne çıkan bölüm:

GELENEKSEL ABDULLAH GÜL ÇIKIŞ YAPACAK ŞENLİKLERİ

ABİLERİM! Ablalarım!
Artık şunu öğrenin:
Abdullah Gül Bey ciddi bir çıkış yapmayacak.
İşte bu nedenle...
“Yetmiş beşinci geleneksel Abdullah Gül çok ciddi bir çıkış yapacak şenlikleri” düzenlemekten vazgeçin.
*
İşimiz gücümüz var.
Ve havanda su dövmek istemiyoruz.
*
Ayrıca Şeyma’nın düğün story’leri bile “Abdullah Gül ciddi çıkış yapacak” haberlerinden daha heyecanlı.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın gündem yaratan yazısının ilgili bölümü ise şöyleydi:

"Geçelim, heyecanla beklediğiniz ve iktidar kulislerinde konuşulan '(Cumhurbaşkanı Recep) Tayyip Erdoğan sonrası' ile ilgili havadislere…" diyen Takan, "Abdullah Gül hareketliliği yeniden alevlendi. (ABD'de tutuklu bulunan işadamı Rıza Sarraf) Zarrab dosyasının kalın ayrıntıları tesadüf mü oldu?.. Bilemem. Abdullah Gül'ün son zamanlarda İngiltere ağırlıklı dış gezileri ile beraber İstanbul'daki ofis ve evinin ziyaretçilerle dolup taştığı konuşuluyor. İstişareci ziyaretçiler arasında AKP'nin eski/yeni deve dişi gibi isimleri sıralanıyor. Aralarında bir de AKP Genel Başkan Yardımcısı ismi zikrediliyor."

'SOSYAL MEDYA MESAJLARINA BEL BAĞLAMIŞLAR'

"Hazırlanıyor. Gör bak Abdullah Gül bu sefer çok ciddi bir çıkış yapacak" diye iddiaları var. Gül'ün sosyal medya üzerinden verdiği mesajlara bel bağlamışlar. Gül'ün, Erdoğan 'TEOG kaldırılsın' talimatı verdikten sonra, "gündemde olan sınav sistemi değişikliğinin çok boyutlu bir çalışma ile yapılmasını ve özellikle fırsat eşitliği ilkesini korumasını umuyorum" şeklindeki Twitter mesajından çok büyük manalar çıkarıyorlar:)) Abdullah Gül'ün kamuoyuna açık mesajlarının daha da sertleşeceğini ileri sürüyorlar. Gül'cülerin ihtiyatlı olanları(!) ise bayrak değişiminin (IKBY lideri Mesud) Barzani referandumu sonrasında olabileceğine yönelik umut besliyorlar… Tarafsız gözlemciler ise, (AKP Parti milletvekili) Şaban Dişli'nin Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Diyanet İşleri Başkanı olmasının ardından bu kulisleri tazelenen nikâhın üst yapı çalışmaları olarak değerlendiriyor"


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler