HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdullah Gül'den HSYK açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cuma namazı sonrasında gazetecilere açıklamada bulundu.

HSYK düzenlemesine değinen Gül şunları söyledi:

Bu işi çözebilirler. Meclis’teki HSYK tasarısı tutulabilir, Genel Kurula indirilmez, yok gibi görülebilir. Hükümette kesin tavrını koyabilir. Bunu Genel Kurul’a getirmeyeceğiyle ilgili.

Daha sonra da üç siyasi parti bir araya gelir ve bir bakarlar, anayasa çıkartabilecekler mi, çıkartamayacaklar mı?

Eğer çıkartamayacaklar gibi bir kanaate varırlarsa herkes yine kendi yoluna gider. Ama daha önce HSYK’nın yapısının nasıl olacağıyla ilgili zaten mutabakatlar oluşmuş. Eğer niyet olursa yol bulunur. Onun için bir araya gelsinler.

Benim arzum niyetlerin var olduğu görülürse bir yol bulunur. Türkiye böyle bir önemli meseleyi iktidar muhalefetle çözmenin, Türkiye’de güzel bir hava oluşur. Bu gerçekleşmezse demokratik nizam içerisinde kanunlarda çıkar, onların kontrolüyle ilgili mekanizmalar var. Bu tartışmalar başka bir mecrada devam eder.

Dün de bu ümidimi koruduğumla ilgili düşüncemi ifade ettiğim. Dün Sayın Başbakan ile de bu görüşmeyi paylaştım. Kendisinden de müspet bir izlenim edindiğim için güzel şey olabileceğini söyledim.

Güzel görüşmeler olabilir hissi besliyorum.

Gül, dün ne demişti?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dün Başbakan Tayyip Erdoğan ile yaptığı haftalık olağan görüşmeden sonra Müteahhitler Birliği hizmet binası açılış törenine katıldı.

Gül burada, “Anayasa önerinizden bir sonuç almayı ümit ediyor musunuz?” sorusuna, “Dün konuştuk zaten. Devam ediyor, bakalım inşallah yarın da güzel şeyler olur” yanıtını vermişti.

Gül, Başbakan Erdoğan’ın konu ile ilgili halen olumlu yaklaşımda olduğunu gördüğünü belirtti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler