HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdullah Gül'den İsrail'e tepki

11. Cumhurbaşkanı Gül cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısına tepki gösterdi. Cuma namazını Maslak'taki Orman Bölge Müdürlüğü içindeki camide kılan Gül çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYININ MALİYETİYLE İLGİLİ TARTIŞMALAR

Gazetecilerin Türkiye gündemine ilişkin sorularına yanıt vermeyen Gül, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetiyle ilgili tartışmalar ve Kobani olaylarıyla ilgili sorular karşısında sitemde bulunarak, "Sizin soracağınız soru, yer yerinden oynuyor. Kudüs'te İsrail'in Müslümanların kutsal mekanlarına saldırılarıyla ilgili sorarsınız zannettim" dedi.

"Siz sormadınız ama ben bu vesileyle konuşayım" diyen Gül, " İsrail'in bu yaptığı, yapılabilecek en akılsız, en düşüncesiz bir iş. Sadece Filistinlilere değil, sadece Araplara değil bütün Müslümanlara hakaret ve rencide etmek. Bütün Müslümanları kışkırtmaktan başka bir şey değil" şeklinde konuştu.

ŞİDDETLE TELİN EDİYORUM

Saldırıyı şiddetle telin ettiğini söyleyen Gül, "Bütün Müslümanların mukaddes beldelerine olan bu saldırıları, onlara hatırlatmak istiyorum. Bu davranışlarıyla Ortadoğu'da Filistin İsrail arasındaki barış görüşmelerini nasıl baltaladıkları ve barıştan artık nasıl uzaklaşmaya kendilerinin öncelik ettiğini de bütün dünya görüyor. Herkes de İsrail'in bu saldırganlığını, bu pervasızlığını zaten Ortadoğu ateş içerisindeyken ona adeta benzinle, körükle gidercesine davranışlarını telin etmelerini ve durdurmalarını ve bunun için herkesin elinden gelen bütün gayreti göstermesi gerektiğini söylemek isterim" dedi

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler