HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aç kalan ayılar Uludağ'da cep telefonuyla görüntülendi

Bursa'daki dünyaca ünlü kayak merkezi Uludağ'a 2 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıalan Bölgesi’nde aç kalan ayılar vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden Uludağ'da ormanda aç kalan ayı ve 3 yavrusu oteller bölgesine 2 kilometre uzaklıkta bulunan restoran ve piknik alanının bulunduğu Sarıalan Bölgesi’nde çöp konteynerlerinden yiyecek ararken görüntülendi.

Havaların ısınması ile birlikte ormanlarda yiyecek bulmakta zorlanan Uludağ’daki ormanda yaşayan ayılar zaman zaman oteller bölgesine 2 kilometre uzaklıktaki Sarıalan Bölgesi'ne iniyor.

Aç kalınca günübirlikçilerin ve et- mangal lokantalarının bulunduğu Sarıalan Mevkii'nde bulunan çöp konteynerlarini deviren ayılar buldukları yiyeceklerle besleniyor. Restoranlardan 25 metre kadar uzakta ve binaların ışıklarının yanmasına rağmen konteynerleri devirerek atıklarla beslenen anne ayı, 3 yavrusuyla yiyecekleri yedikten sonra tekrar ormanlık alana döndü.

Araçlarında bulunanlar bunu cep telefonlarıyla görüntüledi. Bölgede bulunan esnaf, benzer görüntülerin sık tekrarlandığını söyledi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler