HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Açığa alınan 5 bin öğretmen görevine iade mi ediliyor?

CHP'li vekiller, öğretmenlerin görevlerine iadesinin yapılacağı bilgisini paylaştı

Açığa alınan 5 bin öğretmen görevine iade mi ediliyor?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası açığa alınan öğretmenlerden, 5 bininin bu akşam görevlerine iade edileceği öne sürüldü. CHP'li milletvekilleri, öğretmenler için müjdeli haberin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geleceğini belirterek, 5 bin öğretmenin görevine geri döneceği bilgisini paylaştı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi ve CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil dün gece attığı Twitter’den TBMM’de MEB yasaları görüşmelerinin sürdüğünü belirterek, “Açığa alınan öğretmenlerden 5000’i için ertesi gün göreve dönmeleri için müjde bekliyoruz. En çok baskı yaptığımız bu konuda umutluyuz” dedi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi ve CHP Milletvekili Mustafa Balbay da Twitter adresinden yaptığı açıklamada “Milli Eğitim Bakanı sorumuza yanıt verdi: “Yarın 5 bine yakın öğretmeni göreve iade ediyoruz” dedi.

"Açığa almada süper, iadede kaplumbağa"

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un o açıklamaları:

"6000 kişinin iade yazıları valiliklere gönderilmeye başlandı ancak bunların ağırlıklı olarak eylemden açığa alınanlar olduğu anlaşılmaktadır. Diğer sebeplerle açıktakilerin iadesinde bakanlıkların bu kadar ağır davranması anlaşılmazdır.Açığa almada süper, iadede kaplumbağa hızı."


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler