HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Açık Kapı Milletin Kapısı" projesi

Vatandaşın talep, öneri ve sorunlarını direkt sunabildiği "Açık Kapı Milletin Kapısı" bürosu, Muğla'da faaliyete geçti - Vali Civelek: -"Gönül kapım da makam kapım da vatandaşlarımıza sonuna kadar açıktır. Valisiyle görüşmek isteyen vatandaş her an benimle birlikte olabilir"

İçişleri Bakanlığının vatandaş odaklı hizmetlerinden "Açık Kapı Milletin Kapısı" projesi, Muğla'da uygulamaya girdi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, "Açık Kapı Milletin Kapısı" büronun açılışında yaptığı konuşmada, projenin bugün itibarıyla kentte uygulanmaya başladığını söyledi.

Vatandaşların istek, şikayet ve önerilerini "Açık Kapı" vasıtasıyla birinci ağızdan bildirebileceklerini aktaran Civelek, "İçişleri Bakanlığımız tarafından 81 il valiliğinde vatandaşların kamu hizmetine kolay erişimlerinin sağlanması, başvurularının en hızlı şekilde sonuçlanması, sunulan kamu hizmetlerinde vatandaş memnuniyetinin artırılması amacıyla Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi hayata geçirildi." dedi.

Civelek, valiliğin giriş katında oluşturulan bankoda görevlendirilen, alanlarında uzman 5 personelin kursa katılarak eğitim aldığını belirtti.

Projenin, vatandaşla birebir, güler yüzle, sıcak, samimi bir iletişim kurularak sorunların çözülmesi için geliştirildiğini vurgulayan Civelek şunları söyledi:

"Çözüm üretilmesine yönelik yol gösterme, bürokrasinin, kırtasiyeciliğin azaltılması ve vatandaş başvurularının elektronik ortamda alınarak en kısa sürede sonuçlandırılması hedeflenmektedir. Vatandaşlarımızın başvurularında sonuçlanması mümkün olmayan bir durum söz konusuysa neden sonuçlanmadığı konusunda da olumlu bir yaklaşımla bunun nedenini aktaracağız."

Projenin başarılı bir şekilde yürütülmesi için çalıştıklarına dikkati çeken Civelek, “Gönül kapım da makam kapım da vatandaşlarımıza sonuna kadar açıktır. Vatandaşlarımız valileri ile görüşmek istedikleri her an benimle birlikte olabileceklerdir. Diğer yandan da her hafta perşembe saat 14.00'te gerçekleştirdiğimiz 'halk günü' toplantılarımız da sürecektir. Vatandaşlarımıza en iyi ve kaliteli hizmetin sunulmasının gayreti, çabası içerisindeyiz.” diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler