HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Açlık grevi yapan akademisyenler tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi

KHK ile üniversitedeki görevlerine son verildikten sonra açlık grevine başlayan akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Geçtiğimiz gün gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça savcıya ifade vermişti. Avukatı Selçuk Kozağaçlı sosyal medya hesabından savcılık sorgusunun ardından İki akademisyenin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiklerini duyurdu.

Kanun hükmünde kararname (KHK) ile işten atılan ve işlerine geri dönme talebiyle 76 gündür açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça, önceki gece gözaltına alınmıştı. Savcı ilk olarak Özakça'nın ifadesini almaya başladı. Ardından Nuriye Gülmen'in de ifade işlemine başlandı.

Çok sayıda yurttaş Gülmen ve Özakça’ya destek olmak için Ankara Adliyesi’ne geldi. Polis ise, "Savcı talimat verdi" diyerek destek için gelenleri adliye binasından çıkarttı. Gülmen ve Özakça’nın ifade verdiği koridora basın mensupları da polis tarafından yaklaştırılmadı.

Gülmen ve Özakça'nın ifadesinin alındığı koridor kapatılırken, destek için adliyede bekleyenler polis tarafından "sürün bunları aşağı" ifadeleriyle dışarı çıkarıldı.

Açlık grevinin 75. gününde gözaltına alınan Semih Özakça'nın savcılık sorgusu sona erdi.

BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre, savcının Özakça'ya yönelik tek suçlaması, Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde gitar çalıp şarkı söylemesi ve bu görüntülerin sosyal medyada çeşitli hesaplar tarafından paylaşılması oldu. Özakça savunmasında gitar çalanın ve söyleyenin kendisi olduğunu ve bunun suç olmadığını ifade etti.

TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça savcılık ifadelerinin ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler