HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Açlık grevleri sona erdi

Abdullah Öcalan'ın çağrısının ardından 68. gününe giren açlık grevleri sona erdi.

Açlık grevleri sona erdi

TUTUKLU ve Hükümlü Aileleri Dernekleri Federasyonu (TUHADFED) Başkanı Zübeyde Teker, cezaevlerinde 67 gün önce başlatılan açlık grevlerinin Abdullah Öcalan'ın İmralı'da kendisiyle görüşen kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla yaptığı çağrı üzerine bugün itibariyle sona erdirildiğini açıkladı.
BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak ise, sağlık ekiplerinin Diyarbakır'daki cezaevinde müdahaleye başladığını duyurdu.

[

](https://www.mynet.com/ocalan-aclik-grevleri-bitirilsin-110100662574)

[

](https://www.mynet.com/bdpden-ilk-tepki-110100662575)

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dernekleri Federasyonu (TUHADFED) Başkanı Zübeyde Teker, Öcalan'ın çağrısı üzerine açlık grevinde bulunan tututlu ve hükümlülerin açıklama yaparak, bugün itibariyle açlık grevlerine son verdiklerini söyledi. Teker, bundan sonra açlık grevi sırasında kritik duruma gelenlerin tedavileri için girişimlerde bulunacaklarını ve bunun takipçisi olacaklarını söyledi.

İmralı'da çarptırıldığı ağırlıştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan dün kendisini İmralı'da ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan aracılığıyla yaptığı çağrıda, cezaevlerinde açlık grevi yapan tutuklu veya hükümlülerin eylemlerini bir an önce sona erdirmesini istemişti. Öcalan'ın bu çağrısı BDP'nin Milletvekilleri tarafından dün gece çeşitli cezaevlerinde bulunan açlık grevcilerine iletilmişti. Açlık grevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin bu çağrı üzerine bugün itibariyle açlık grevlerine son verdikleri ifade edildi.

İLK HABER İZMİR'DEN GELMİŞTİ

İzmir'de bulunan cezaevinlerinde açlık grevine giden tutuklu ve hüküklüler dün eylemlerini sonlandırmıştı.

Buca 1 ve 2 No'lu Cezaevleri ile Aliağa Şakran Cezaevi'nde bulunan 520 tutuklu ve hükümlünün açlık grevine son verdikleri kaydedildi. Akşam saatlerinde avukatlarıyla görüşen tutuklu ve hükümlüler, açlık grevini sonlandırdı. Bunun üzerine cezaevlerine giden İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin sağlık kontrolüne başladıkları belirtildi.

GAZİANTEP'TE DE SONLANDI

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker de, gece saat 02.00 den itibaren cezaevindeki 25 mahkumun açlık grevini sonlandırdığını açıkladı..

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler