HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: 'Ergenekon’dan çıkış yok'

Balyoz ve Ergenekon sanıkları tutukluluğu 5 yıla indiren düzenlemeden yararlanamayacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: 'Ergenekon’dan çıkış yok'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “Tutuklamanın başladığı tarih ile mahkûmiyet kararı verilene kadar süre tutukluluktur. Karardan sonra temyizde geçen süre buna dahil değildir, hakkında hüküm bulunanları kapsamamaktadır” dedi.

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, tutukluluk süresini 5 yıla indiren düzenlemeden Balyoz ve Ergenekon sanıklarının yararlanamayacağını söyledi. Bozdağ, “Tutuklamanın başladığı tarih ile mahkumiyet kararı verilene kadar süre tutukluluktur. Karardan sonra temyizde geçen süre buna dahil değildir. Yani hakkında hüküm bulunanları kapsamamaktadır. İlk derece mahkemelerinin karar verdiği süre hesap edilecek. Karar tarihinde karar verilmişse dışında. Beş yılın üzerinde tutuklu bulunan kişi sayısı 130” açıklamasını yaptı. Bozdağ, dün televizyon temsilcileriyle yaptığı toplantıda pakete ilişkin soruları şöyle yanıtladı:
“Özel yetkili mahkemelerde 5 bin 600 dava var. Bunlar ağır ceza mahkemelerine devredilecek. Hakimlerin atamalarını HSYK yapacak. Hangi dosyanın hangi mahkemeye verileceği otomatik olarak UYAP’tan yapılacak. Önümüzdeki hafta komisyondan çıkacak, bir hafta sonra da yasalaşacak. Türkiye’de 133 ağır ceza mahkemesi var. Mahkemeler terörle mücadelenin aracı değil, adaletin tahakkuk ettiği yerlerdir.

HATIRLATMAK GÖREVİM

Başsavcıya ben anayasayı, hukuku anlattım. Soruşturmanın gizliliği insanların haysiyetini, hukukunu korumak içindir. Adalet Bakanı olarak canlı yayında soruşturma izleyip, başsavcıyı arayıp yasaları hatırlatmak benim görevimdir. Soruşturmaya müdahale etmek değildi yaptığım. Kimsenin buna mani olma gücü yetkisi yoktur. Benim söylediğim bu eğer bu suçsa başım gözüm üstüne. Bugüne kadar bir tane Adalet Bakanı gösterin ki cumhuriyet savcısını aramamış olsun. Başsavcı, benim konuşmamı benim rızam dışında tutanak tutuyor, onu ifşa ediyor, arkasından daha da kötüsü 32 tane klasörü buna ekleyip gönderiyor. Bana da gönderdi, iade ettim. Sonra aynısını Meclis’e gönderiyor. Savcıya kimse sormuyor, siz bu 32 klasörü Adalet Bakanıyla ilgili olmadığı halde fezlekelerin arkasına niye koyuyorsunuz? Benim hukuk içinde yaptığım bir iştir, hukuk dışında bir iş yapmadım. Kılıçdaroğlu, Bülent Tezcan tutanakları aldı okudu, kim verdi tutanakları bunlara? Kılıçdaroğlu, ‘fezlekeler elimizde satır satır okuduk’ diyor. Hukuk devletiyiz biz, fezlekeler nasıl ana muhalefet partisinin elinde olur? Evrakları kim getirip de dosyanın içerisinden veriyor. Bunlar zaman içinde ortaya çıkacaktır.

ONU DA İADE ETTİM

Adana’dan da benim hakkımda fezleke geldi. Onu da iade ettim. Onu da aramıştım. Bir ihbar gelebilir, TIR’ın olduğu yere gittiniz, o zamana kadar MİT’le ilgili olduğunu bilmiyorsunuz diyelim. MİT ile ilgili olduğunu öğrenince yapacağınız iş belli. Tutanak tutulur, savcı devam etmek istiyorsa soruşturma için izin ister. Açık kuralı birileri çiğnerse başsavcının denetim ve gözetim yetkisi var. Kesinlikle Adana’da savcı, hukuku ayaklarının altına alıp çiğnemiştir. MİT, bir yerden bir yere TIR götüremeyen aciz duruma düşürüldü.”

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler