HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adalet Bakanı Bozdağ ve YSK Başkanı Güven'den son dakika referandum açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, kurulun halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruları reddetmesinin ardından yapılan eleştirilere yönelik, "Cevap vermeyeceğim. Ben siyasi değilim, hakimim" diye konuştu. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, "YSK sadece bugün değil geçmişte de benzer konuları değerlendirmiş ve her zaman değerlendirdiğinde benzer yönde karar vermiş" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ ve YSK Başkanı Güven'den son dakika referandum açıklaması

YSK binasına gelişinde Güven'e, CHP, HDP ve Vatan Partisi'nin halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruların reddedilmesinin ardından, yapılan eleştirilere yönelik bir yanıtı olup olmadığı sorusu yöneltildi. Sadi Güven, "Cevap vermeyeceğim. Ben siyasi değilim, hakimim" karşılığını verdi.

"HER ZAMAN DEĞERLENDİRDİĞİNDE BENZER YÖNDE KARAR VERMİŞ"

Bozdağ, A Haber canlı yayınında anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Bekir Bozdağ, "(YSK'nın halk oylamasının iptaline ilişkin başvuruyu reddetmesi) YSK'nın bu kararı doğru bir karardır. Çünkü YSK sadece bugün değil geçmişte de benzer konuları değerlendirmiş ve her zaman değerlendirdiğinde benzer yönde karar vermiş" dedi.

CHP'YE KÖTÜ HABER

Bozdağ, "Anayasa Mahkemesinin halk oylaması kararını inceleme hakkı ve yetkisi yoktur. Anayasa'ya göre de Türkiye'nin taraf olduğu sözleşmelere göre de yoktur. Bizim kanunlarımıza göre de yoktur. Çünkü anayasamız Yüksek Seçim Kurulu kararlarının kesin olduğunu ve bu kararlara karşı hiçbir merciye başvurulamayacağını açıkça hükme bağlıyor. Bu 'hiçbir merci'nin içerisinde Anayasa Mahkemesi de vardır. Böyle bir müracaat yapsa bile Anayasa Mahkemesi'nin, bu müracaat karşısında bunun reddi dışında bir seçeneği önünde yoktur" ifadelerini kullandı.

CHP, ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEĞİNİ DUYURMUŞTU

Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) referandumu iptal etmesini isteyen CHP Grup Başkanvekili Bülent Tezcan, bunun için gerekirse önce Anayasa Mahkemesi'ne (AYM), sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuracaklarını söylemişti.


En Çok Aranan Haberler