HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adalet Bakanlığı Sınavları: 2017 Adli Yargı-2 sınavına hakim ve savcı adaylarının başvuruları alınmaya başlandı!

Hakim ve savcı adaylarının beklediği tarih geldi ve ÖSYM'nin ilan ettiği üzere 2017 Adalet Bakanlığı Adli Yargı-2 yani hakim ve savcı adaylığı yazılı yarışma sınavı için başvurular alınmaya başlandı. 27 Aralık'ta yapılacak sınav için adayların AİS üzerinden veya bireysel olarak ÖSYM merkezlerinden başvuru yapması gerekiyor. İşte 2017 Adli Yargı-2 başvuru kılavuzu ve başvuru işlemleri ile ilgili detaylar...

Adalet Bakanlığı Sınavları: 2017 Adli Yargı-2 sınavına hakim ve savcı adaylarının başvuruları alınmaya başlandı!

Hakim ve savcı olmak isteyenlerin beklediği duyuru ÖSYM'den geldi. ÖSYM yaptığı duyuru ile 2017 Adalet Bakanlığı Adli Yargı-2 yani hakim ve savcı adaylığı yazılı yarışma sınavı için başvuruları almaya başladı. Duyuru ile birlikte başvuru kılavuzu, aday başvuru formu, sağlık durumu / engel bilgi formu ve başvuru merkezleri listesi de yayımlandı. Peki hakim ve savcı olabilmek için 2017 Adli Yargı-2 sınavına başvuru nasıl yapılır?

HAKİM VE SAVCI ADAYLIĞI YAZILI YARIŞMA SINAVINA BAŞVURU

Adayların Adli Yargı-2 sınavına başvuru için önlerinde 2 yol bulunuyor. İlki internetten AİS yani Aday İşlemleri Sistemi yoluyla, diğeri de ÖSYM merkezlerine bireysel başvuru. Hakim ve savcı adaylarının başvuru işlemlerini 1-8 Kasım 2017 tarihleri arasında tamamlamaları gerekiyor. Bu tarihleri kaçıranlar 20 Kasım 2017 geç başvuru gününde sadece internetten (AİS) olmak üzere başvuru yapabilecekler.

Adli Yargı-2 AİS başvuru ekranı için tıklayınız

ÖSYM'nin yayımladığı başvuru kılavuzuna göre sınav ücret 165 TL olarak belirlenmiş. Geç başvuru yapanlar ise 245 lira ödemek durumunda kalacaklar.

Adli Yargı-2 başvuru kılavuzu için tıklayınız

ÖSYM'DEN HAKİMLİK VE SAVCILIK SINAVI BAŞVURU DUYURUSU

2017 Adalet Bakanlığı Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı (2017-Adli Yargı-2), 24 Aralık 2017 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınava başvurular, 1-8 Kasım 2017 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla veya ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla elektronik ortamda alınacaktır. Adayların, başvuru yapmadan önce Adalet Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm koşullarını taşıdıkları takdirde sınava başvuru yapmaları yararlarına olacaktır.

Sınava başvuru yapacak adayların Ek’te yer alan Başvuru Kılavuz'unu dikkatle incelemeleri gerekmektedir. Adayların bilgisine saygıyla sunulur.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler