HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adalet Bakanlığı'ndan açıklama

Adalet Bakanlığı "Adalet Bakanlığının ve Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün ‘sahtecilik' yapması veya eksik bilgisi vermesi söz konusu değildir” açıklamasını yaptı

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamada, bazı medya organlarında "Bakanlıkta Paralel Var” ve "Kumpas Adalet Bakanlığının Kalbinde” başlıklı haberlerde, "Türk Hükümeti adına BM'ye gönderilen bir yazıda, dijital darbe planlarından imzalı belge diye bahsedilerek kurumların yanıltıldığı” ve Türkiye adına AİHM'e gönderilen savunmalarda benzer sahtecilikler yapıldığı algısı oluşturulan haberlerle ilgili olarak, kamuoyunu doğru bilgilendirme açısından açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, uluslararası kuruluşlar ve AİHM'e gönderilmek üzere hazırlanan hükümet görüşlerinde, başvuruya konu olayla ilgili olarak cumhuriyet başsavcılıkları, mahkemeler ve diğer kamu kurumlardan alınan bilgi ve belgelerde ifade edilen hususlara yer verildiği ve başvuru konusu olayla ilgili yorum yapılmadığı belirtilerek, ayrıca BM'ye gönderilen söz konusu hükümet görüşünün de Fransızca olarak hazırlandığı ifade edildi. Açıklama şöyle devam etti:

"Adalet Bakanlığının ve Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün ‘sahtecilik' yapması veya eksik bilgisi vermesi söz konusu değildir. Habere konu edilen ve BM'ye gönderilen Adalet Bakanlığı görüşünde, dava kapsamında değerlendirilen delillere ilişkin hiçbir yorumda bulunulmamıştır. Delillerle ilgili olarak İstanbul cumhuriyet başsavcılığınca hazırlanan iddianameden ve AİHM'in, benzer konudaki, kabul edilebilirlik kararından alıntı yapılmıştır. Gerçeği içermeyen bilgi ve yorumlar üzerinden Bakanlığın ve Bakanlık çalışanlarının itham altında bırakılmasının medya etiğine uygun düşmediği açıktır.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler