HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adalet Mitingi'ne kaç kişi katıldı? Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası yaptığı hesaplamayla açıkladı

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü sonunda Maltepe'de düzenlediği Adalet Buluşması mitingine kaç kişinin katıldığını, yaptığı hesaplamalarla açıkladı. Odadan yapılan açıklamada, "Bir toprak parçasının sınırlandırılması ve yüzölçümünün belirlenmesi teknik bir konu olup, Harita ve Kadastro Mühendislerinin görev alanına girmektedir" ifadesi kullanıldı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Maltepe’deki Adalet Mitingi’ne katılımla ilgili tartışmalar üzerine yaptığı açıklamada mitinge en az 1,5 milyon kişinin katıldığını söyledi.

Açıklama şöyle:

“Bir toprak parçasının sınırlandırılması ve yüzölçümünün belirlenmesi teknik bir konu olup, Harita ve Kadastro Mühendislerinin görev alanına girmektedir. Dolayısıyla kamuoyunun doğru bir şekilde aydınlatılması adına bu açıklamanın yapılmasına gereksinim duyulmuştur.

"Konuşmaların gerçekleştiği Maltepe Sahil Miting alanı yaklaşık 275.000 m2‘dir. Ayrıca miting için trafiğe kapatılmış ve katılımcıların yer aldığı alan da yaklaşık 100.000 m2 dolayındadır. Toplamda 375.000 m2 alanda yurttaşlarımız mitinge katılım sağlamışlardır. Katılımcı sayısının hesaplanmasında teknik olarak genelde m2‘ye 3 ile 6 arasında insanın yer aldığı kabul edilmektedir. Dolayısıyla "Adalet Mitingine" en az 1.500.000 kişinin katıldığı ifade edilebilir.”

İSTANBUL VALİLİĞİ, 175 BİN KİŞİ DEMİŞTİ

İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre Maltepe’deki alanda Adalet Mitingi'nde 175 bin kişi vardı.

CHP'YE GÖRE SAYI 1,5 MİLYONUN ÜSTÜNDE

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dün saat 17.40’da gazetecilere yaptığı açıklamada meydanda 1 milyon 600 bin kişi olduğunu açıklamıştı. Bu açıklama yapıldığında Kılıçdaroğlu henüz miting alanına girmemişti. CHP'nin görevlendirdiği sunucu Barış Bozkurt ise kürsüden yaptığı açıklamada alanda 2 milyon kişi olduğunu belirtti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİR MALTEPE VAR, 2 MİLYON İNSANI ALABİLİYOR

Bu tartışmalar sürerken, sosyal medyada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Maltepe’deki miting alanına ilişkin yaptığı açıklama yeniden paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 1 Mayıs 2015 Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla biraraya geldiği farklı sektörlerden işçilere hitap etmişti.

Maltepe’deki miting alanının iki milyon kişilik olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti:

“İstanbul Valiliği’nin belirlediği Avrupa yakasında Yenikapı, Anadolu yakasında Maltepe başta olmak üzere; eskiden tabi böyle büyük meydanlar yoktu. Ama şimdi bir Yenikapı var, bir buçuk milyon insanı alabiliyor. Bir Maltepe var, iki milyon insanı alabiliyor. Eğer kendine güveniyorsan, git o meydanlarda yap. Ve bu meydanlarda hiçbir yerin zarar görmesi de söz konusu değil. Gidersin gayet güzel bir şekilde orada toplanır, mitingini de yaparsın, denizden ulaşımı var, karadan ulaşımı var, metro ulaşımı var vesaire.”


En Çok Aranan Haberler