HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adalet Yürüyüşü'nde kamp alanına gübre dökenler serbest bırakıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 'Adalet' talebiyle başlatılan yürüyüşün Düzce'deki mola yerine bir kamyondan gübre dökülmüştü. Sürücü kaçarken yola dökülen gübre kepçe ile temizlenmişti. Bugün gözaltına alınan sürücü ve iki arkadaşının serbest bırakıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran’da Ankara’da başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 13’üncü gününde Düzce’ye ulaşmıştı. Düzce merkez’de Kalıcı Konutlar Bağlantı yolu üzerinde bulunan bir alanda konaklayan Kılıçdaroğlu ve ekibinin mola yerinin önüne akşam saatlerinde 1 kamyon gübre dökülmüştü.

3 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Düzce'deki kamp alanı önüne hayvan gübresi dökülmesi olayında gözaltına alınan Serdar A., İlhami.Ç. ve Serdar Arslan S., emniyetteki işlemleri ardından 'Çevreyi kasten kirletmek' suçundan sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Son dakika habere göre, 3 kişi savcılıktaki ifadeleri ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Sürücüye 3 bin lira da ceza kesildi.

OLAY SONRASI SOSYAL MEDYA BU TEPKİYİ KONUŞTU

Gübre henüz temizlenmeden kamp alanından geçen Düzceli Münir Emiral’ın duruma tepki gösteren videosu sosyal medyada paylaşıldı. Videoda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleşi telefonla arayıp gübrenin kaldırılmasını istediğini söyleyen Emiral, Bu AK Partinin zararına. Böyle cahillik olmaz, böyle enayilik olmaz. Halk Partisinin genel başkanına pislik yapıyorsun dedi. Emiral, telefonda görüştüğü bir kişiye de, Düzce’yi pislediniz. Yarım saate bu temizlenmezse sizi Reise şikayet edeceğim dedi.

CHP'Lİ EREN ERDEM: TEK BİR KİŞİNİN PROVOKASYONUNA GELMEYECEĞİZ

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, kamyondan tezek döküldüğünü söyleyerek, "Biz de tezek kokusunu aldık. Biz Anadolu çocuğuyuz tezek kokusu bizi rahatsız etmez. Fakat yapılan şeyin adı provokasyondur. Lakin şunu söylemek lazım. Biz bütün gün özellikle görevlendirilmiş, bindirilmiş kıtalar tarafından bizim kitlemiz provoke edilmeye çalışıldı. Biz alkışlarla yürüdük asla bu provokasyonlara gelmeyeceğiz. Tek bir kişinin provokasyonuna gelmeyeceğiz. Hiçbir şekilde bunlara karşılık vermeyeceğiz. Bizim hiç kimseyle hesabımız yok. Bizim hesabımız sadece adalet hesabıdır. Adalet için yürüyoruz, kimseyle kavga etmiyoruz, kimseyle dövüşmüyoruz. Yapılan işler bunlardır. Şu tezek görüntüsünü hep beraber görün. Onların arzu ettiği şekilde karşılık vermeyeceğiz. Bu yürüyüş bir pasif direniştir. Bu yürüyüşte onların istediği provokasyon araçları hiçbir zaman olmayacaktır. Ellerinden gelenleri yapsınlar bugün yapmak istedikleri şeyi bu kitleyi provoke etmektir" dedi.


En Çok Aranan Haberler