HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adalet Yürüyüşü’nde yedinci gün

Kılıçdaroğlu'nun önderlik ettiği tarihi Adalet Yürüyüşü'nde bugün yedinci gün. Kortej dün mola verdiği Ankara-Bolu il sınırında Yayla Mokamp Tesisleri'nden yürümeye başladı. CHP'nin MYK toplantısı da bugün güzergah üzerinde yapılacak. Kılıçdaroğlu bugün ilginç bir açıklama yaptı ve "Yürüyüş Maltepe'de bitmeyecek. Devamı da gelecek" diye konuştu. Yürüyüşe bugün Balyoz sanığı eski komutanlar ve gündemdeki bir çok sanatçı da katıldı. Bolu Valiliği'nden son dakika yürüyüş açıklaması geldi...

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, yedinci gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.

‘Adalet Yürüyüşü’ne Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görülüyor. 25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün altı günü geride kaldı. Yoğun tempo ve artan sıcaklıklarda yürüyüş mesafesi 20 kilometreden 16 kilometreye düşürülürken, mola süreleri de uzatıldı.

Bugün bölgede havanın açık olduğu gözlendi. Tarihi yürüyüşün yedinci gün etabı saat 08:30 sıralarında Ankara-Bolu il sınırında Yayla Mokamp Tesisleri’nden başladı. CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının da bugün güzergâh üzerinde yapılacağı açıklandı.

'HUKUKSUZLUK SÜRECİNE HUKUK ADINA SAYGI GÖSTERİLMEZ'

Korteje bugün, "amirallere suikast" soruşturması sırasında ikinci kez tutuklama kararı çıkarılması nedeniyle intihar eden Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, Balyoz davası sanıklarından emekli Kurmay Albay Ali Türkşen, emekli Tümamiral Fikret Güneş, emekli Kurmay Albay Bora Serdar ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın kurmay başkanıyken davalara tepki olarak istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek de katıldı. Grup, "Hukuksuzluk sürecine hukuk adına saygı gösterilmez" pankartı açtı.

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin yakınları da kortejdeki yerini aldı. İşçi yakınları, başlarına taktıkları sarı baretlerle yürüdü.

KILIÇDAROĞLU: YÜRÜYÜŞ MALTEPE'DE BİTMEYECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 7. gününde Bolu il sınırına girdi. Kılıçdaroğlu gazeteci Çiğdem Toker'e de ilginç bir açıklama yaptı: "Yürüyüş Maltepe'de bitmeyecek. Devamı da gelecek" dedi.

Geçen hafta Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan başlayan Adalet Yürüyüşü yedinci gününe girdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşün bugünkü bölümüne 8.30'da başladı ve korteji Bolu il sınırına girdi.

CHP’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının da buün güzergâh üzerinde yapılacağı açıklandı.

Bu arada Cumhuriyet gazetesinden Çiğdem Toker, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinden ilginç bir not aktardı. Toker bugünkü yazısında yürüyüşte sohbet ettiği Kılıçdaroğlu'na Maltepe’den sonraki hedeflerinin ne olduğunu sordu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı ise “Orada bitmeyecek. Devamı da olacak” oldu.

GENCO ERKAL İLE BİRLİKTE ÜNLÜ İSİMLER DE KATILIYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne sanat ve medya dünyasından da katılım artıyor.

7’inci gününe giren yürüyüşe yazar Emre Kongar ve usta tiyatrocu Genco Erkal da Dostlar Tiyatrosu ekibiyle katıldı. Erkal’ın “Yarın ben de katılıyorum yürüyüşe. Halkın ekmeğidir adalet. Kimi zaman doyum olmaz tadına kimi zaman berbat. Bozuk adalet yeter artık. Yeter” diyerek katılım haberini duyurmasının ardından tweet atan Metin Uca, Nebil Özgentürk, Sunay Akın ve Nasuh Mahruki ile birlikte yürüyüşe katılacaklarını açıkladı. Yürüyüşe daha önce Zülfü Livaneli, Melike Demirağ de katılmıştı.

TÜRKÜCÜ ANKARALI TURGUT: BİR KİŞİYE DEĞİL HEPİMİZE ADALET

“Adalet hepimize lazım. Birilerine adalet var da birilerine yoksa o, adalet değil. Biz 80 milyon olarak hepimiz adaletin eşit şekilde olmasını istiyoruz. Ben de bu yürüyüşe adalet için geldim. Her konuda, adalet için destekliyorum ben bu insanları. Kendilerine yonttukları bu adalet, bir gün gelecek onlara da lazım olacak. Bir kişiye adalet olmaz, 80 milyona adalet olur. Onun için ben, adaleti desteklemek için buradayım. Ama sanatçılardan beklenen destek yok. Sanatçı görünümünde olan yalakalar var. Parası olanın yanında yer alan sanatçılar. Bugün o sanatçıların burada olmasını istiyoruz biz. Çünkü adalet hepimize lazım. Bir gün gelecek, onlara da lazım olacak. Onun için biz, kendimiz için değil, sadece bir kişi için değil, hepimiz için adalet istiyoruz.”

BOLU VALİLİĞİ, YÜRÜYÜŞ İÇİN ALINAN ÖNLEMLERİ AÇIKLADI

Bolu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise, yürüyüş sırasında kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeni ve yürüyüşe katılanların güvenliğinin sağlanmasının esas olduğu, bu kapsamda alınacak güvenlik ve trafik önlemlerine yürüyüşü düzenleyen ve katılanların uymasının zorunlu olduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Yürüyüşe katılanların güvenliğinin sağlanması amacıyla etkinliğe sonradan katılanlar güvenlik görevlilerince üst araması yapıldıktan sonra yürüyüş konvoyuna alınacaktır. Yürüyüşe katılanların kolluk görevlilerince tanınması amacıyla katılımcılar tarafından kendilerinin ayırt edilmesini sağlayacak yelek vb. giysiler kullanılacaktır. Yürüyüş, Bolu ili sınırları içerisinde; Ankara- Bolu sınırından Gerede İlçesine kadar D-750 Karayolu, Gerede İlçesinden Bolu- Düzce sınırına kadar D-100 Karayolu güzergahı kullanılarak yapılacaktır. Yürüyüş sırasında yol kenarında bulunan yaya yolları, banket ya da kaldırımlar kullanılacak, trafikte seyreden araçların geçişine engel olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilmeyecektir. Yürüyüş güzerg?hında bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılmayacaktır. Yürüyüşe katılanların can güvenliğinin ve trafik düzeninin temini bakımından yürüyüş her gün hava kararmadan önce sonlandırılacaktır."

O DA KILIÇDAROĞLU'NUN YANINDA YÜRÜDÜ

Uşak'ın eski Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın oğlu 12 yaşındaki Alparslan Ege Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet' yürüyüşüne katıldı. Elinde 'Anne babama sadece adalet istiyorum' yazılı döviz taşıyan Alparslan Ege Erdoğan, FETÖ/PDY'den tutuklanan anne ve babasına dikkat çekti.

Uşak'ta, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen yıl 16 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Uşak eski Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve eşi Aysun Erdoğan, 24 Ağustos'ta tutuklandı. MHP'den 1999'da belediye başkanı seçilen Ali Erdoğan, 5 yıl bu görevi sürdürdü. 2004'te tekrar aday oldu, ancak seçilemeyince asıl mesleği serbest mimarlığa döndü.

29 Mart 2009'daki yerel seçimlerde MHP'den bir dönem daha belediye başkanlığına seçildi. 2011'de partisinden istifa eden Erdoğan, görevini bağımsız olarak sürdürdü.

1 Kasım 2015'teki milletvekili seçimlerinde ise CHP'den Uşak ikinci sıra milletvekili adayı olan Erdoğan, seçilemedi. Geçen yıl 24 Ağustos'ta tutuklanan babası Ali Erdoğan ve annesi Aysun Erdoğan için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte 'Adalet' yürüyüşüne katılan Alparslan Ege Erdoğan, 'adalet' istediğini belirtti. Alparslan Ege Erdoğan, üzerine bastırdığı aile fotoğraflı beyaz tişörtüyle 'Adalet' yürüyüşünün 5'inci gününde, Kızılcahamam etabından elinde 'Anne babama sadece adalet istiyorum' yazılı dövizle dikkat çekti. Alparslan Ege Erdoğan'ın İzmir'de bir yakınının yanında yaşadığı öğrenildi. (DHA)


En Çok Aranan Haberler