HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'nın öğretmen eşi Zeynep Sözlü 'mobbing' iddiasıyla istifa etti

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün eşi Zeynep Sözlü'ye mobbing iddiaları Adana'yı karıştırınca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı'nın öğretmen eşi Zeynep Sözlü 'mobbing' iddiasıyla istifa etti

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün eşi Zeynep Sözlü'nün istifa etmesine gerekçe olarak sunduğu 'mobbing' iddialarının araştırılacağını, ancak Zeynep Sözlü'nün2 Eylül 2014'den 11 Ocak'a kadar hiç derse girmediğinin anlaşıldığını açıkladı.

Zeynep Sözlü, eşinin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilmesinin ardından siyasi mobbinge uğradığını, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin işini zorlaştırdıklarını ileri sürüp sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından 20 yıllık mesleğinden istifa ettiğini açıklamıştı. Zeynep Sözlü, '20 Ocak itibariyle istifamın kabul edilmesi ile öğretmenlik hayatım resmen sona ermiştir' yazılı tweet atmıştı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan bugün konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün eşi Zeynep Sözlü'nün Ceyhan İlçesi Biliciler Anadolu ve Turizm Meslek Lisesi'nde coğrafya dersi öğretmeni olduğu hatırlatıldı. Zeynep Sözlü'nün 4 Kasım 2013 tarihinde belediye meclis üyeliği için istifa ettiği, istifa sonrası da 29 Mayıs 2014'te tekrar göreve başladığı vurgulanan açıklamada, bu tarihten sonraki zamanlarda da yaz tatili hariç 105 gün rapor kullanarak görev yaptığı okulda fiili olarak çalışmadığı kaydedildi.

Zeynep Sözlü'nün istifa dilekçesinde belirttiği konularla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını da belirtilen açıklamada, görev yeri değişikliklerinin kendi isteği ile yapıldığı da savunuldu. Açıklamada daha sonra şöyle denildi:

"İstifa dilekçesinden önce okul ve ilçe yöneticilerine ders programı veya kendisini huzursuz eden bir sebeple ilgili herhangi bir dilekçe vermediği, eşi Sayın Hüseyin Sözlü'nün Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından sonra yasal izin ve rapor hakkını kullanarak 2 Eylül 2014 tarihinden 11 Ocak 2015 tarihine kadar okulda hiç derse girmediği anlaşılmıştır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler