HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da eski polislerin yargılandığı FETÖ davası

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında dava açılan, 3'ü tutuklu 21 eski polisin yargılanmasına devam edildi

Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen, farklı rütbelere sahip, 3'ü tutuklu 21 eski polisin yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Cumali Helvacı, Hüseyin Sarı, Savaş Hekimoğlu ile tutuksuz yargılananların tamamı ve avukatları katıldı.

Sanık Sarı, savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanmadığını ve hayatının hiçbir döneminde bu yapıyla temas kurmadığını ileri sürdü.

Helvacı ise tanıkların aleyhine verdiği ifadeleri kabul etmedi.

Örgüt üyesi olmadığını ve ByLock kullanmadığını iddia eden Helvacı, "Teknoloji özürlü bir insanım. WhatsApp kullanmayı bile Adana'da öğrendim. Terör örgütünün mağduruyum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Sarı ve Hekimoğlu'nun ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler