HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adil Öksüz’ü serbest bırakan eski hakim Muğla’da yakalandı

15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı olduğu ileri sürülen ve firarda olan Adil Öksüz'ü serbest bırakan Hakim Çetin Sönmez Muğla'nın ortaca ilçesinde yapılan yol kontrolünde aracında yakalandı. Çetin Sönmez'in emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderileceği belirtildi. Çetin Sönmez, HSYK tarafından ihraç edilenler arasındaydı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK), FETÖ soruşturmaları kapsamında dünkü ihraç listesinde bulunan, firari Öksüz'ü serbest bırakan Çetin Sönmez'in Muğla'ya geldiği bilgisi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve İstihbarat şube ile Ortaca İlçe Emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

ANKARA'YA GÖNDERİLECEK

Takibe alınan Sönmez'in kullandığı otomobil, Ortaca ilçesinde yol kontrol ekiplerince durduruldu. Araçta bulunan Sönmez, ekipler tarafından gözaltına alındı.

Sönmez'in emniyetteki ifade işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderileceği belirtildi. (İHA)

HSYK İHRAÇ ETMİŞTİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 'Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)' soruşturması kapsamında, 107 hakim ve savcıyı meslekten ihraç etti. Çetin Sönmez de ihraç edilenler arasındaydı. HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, ihraçlarla ilgili yaptığı açıklamada "Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu değerlendirecektir ama var olan liste üzerindeki çalışmalar sona erdi" dedi.


En Çok Aranan Haberler