HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adınızın Osmanlıca yazımı

Osmanlıca tartışmaları devam ederken en çok merak edilen şeylerden biri de kendi ismimizin yazımı. Siz de yazın, öğrenin...

Adınızın Osmanlıca yazımı

Zorunlu Osmanlıca dersi tartışmaları sürerken Osmanlıca'nın yazılışı da ayrı bir merak konusu oldu. Geliştirilmiş Osmanlıca- Arapça klavye ile Türkçe ya da başka bir dilde yazdığınız kelimenin Osmanlıca yazılışının nasıl olduğunu görmek mümkün.

AŞAĞIDAKİ ALANA ADINIZI YAZIN VE ÇEVİR BUTONUNA TIKLAYIN:

ADINIZIN OSMANLICA YAZIMINI FACEBOOK'TA PAYLAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda Osmanlıca'nın zorunlu ders olsun önerisi bir anda Türkiye'nin gündemi oldu. Eğitimciler, tarihçiler, siyasetçiler, veliler ve öğrenciler Osmanlıca'nın bir dil olup olmadığından bu dilin yaşayan bir dil olmadığı için gerekli olup olmadığına kadar tüm konularda tartışmaya katıldı.

ERDOĞAN: İSTESELER DE İSTEMESELER DE ÖĞRENCEKLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bunun öğrenilmesini öğretilmesini istemeyenler var. Bu büyük bir tehdit. İsteseler de istemeseler de bu ülkede Osmanlıca öğrenilecek ve öğretilecek" açıklaması süregiden tartışmaları daha da alevlendirdi.

Bu sırada ise Osmanlıca'nın nasıl bir dil olduğu, alfabesi, yazılış şekli merak konusu oldu. İşte geliştirilmiş Osmanlıca- Arapça klavyesi Türkçe kelimelerin Osmanlıca yazılışını merak edenler için. Adınızı açılan alana Türkçe olarak yazdığınızda otomatik olarak Osmanlıca yazılışını ekranda görebilirsiniz.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler