HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adıyaman'da üç ayaklı buzağı dünyaya geldi

Adıyaman'da üç ayaklı buzağı dünyaya geldi

Adıyaman'da üç ayaklı buzağı dünyaya geldi. Yürümekte zorlanan üç ayaklı buzağının sindirim ve solunum sistemlerinin çok iyi çalıştığı belirlendi.

Merkeze bağlı Kemerkaya köyünde 8 gün önce dünyaya gelen erkek buzağı üç ayaklı doğdu. Ayakta durmakta ve yürümekte zorluk çeken buzağının sağ ön ayağının olmamasına rağmen veterinerler solunum ve sindirim sistemlerinin çok iyi olduğunu tespit etti. Yürümekte güçlük çeken ve düşe kalka annesinin sütünü emmeye çalışan üç ayaklı buzağı, köy sakinlerinin özellikle de çocukların neşesi haline geldi. Köylü vatandaşlar üç ayaklı buzağının doğumundan ibret alınması gerektiğini dile getirdi.

Veteriner Zeki Selçuk, bu tür olaylara nadiren rastlanıldığını söyledi. Zeki Selçuk, "Ayakların eksik veya fazla olmasının sebebi kongenital olmakla beraber, gebeliğin 3. ayında annenin viral veya enfeksiyon bir hastalık geçirmesi halinde oluşabilecek bir komplikasyondur. Muayenemiz sonucunda dolaşım ve solunum sistemlerinin çok iyi olduğu ortaya çıktı. Bu haliyle yaşama şansı çok. Ancak şu an ağırlığını vücut kaldırabiliyor. Cüsse büyüdükçe ağırlığı artacak ve yaşamı zorlaşacak. Hayvanın yatıp kalkmasında sahibinin yardımcı olması gerekecek" dedi.

Buzağı sahibi İbrahim Poyraz ise, buzağıyı ilk doğduğunda kesmek istediğini belirterek, "Buzağının üç ayaklı doğmasına üzüldüm. Önce kesmek istedim fakat komşularımız kesmememizi söylediler. Bugüne kadar köyde kimse böyle bir şey görmemiş. Hayvanı bu haliyle görünce 'Dünyamı yıkılacak' diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Köy Muhtarı Şevket Titiz ise bu tür olayları görmek istemediklerini ve ibret alması gerektiğini söyledi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler