HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adliye önünde 17.25 eylemi

17 Aralık'ın yıldönümünde, binlerce kişi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanarak eylem yaptı. Eylemciler saat 17.25’te hep birlikte düdük çaldı.

Adliye önünde 17.25 eylemi

İstanbul, (DHA) -Adliye önünde “Hırsız var”, “Korkma, titre” ve “17/25 unutulamaz” şeklinde sloganlar atan grup, Saat 17.25’te önce İstiklal Marşı'nı söyledi, ardından hep birlikte düdük çalarak ellerindeki Türk bayraklarını salladı.

BEŞİKTAŞ'TA GÖZALTILAR VAR

Öte yandan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının yıldönümünde, Sabah-ATV binası önünde eylem yapan grup ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Grup adına basın açıklaması yapan Gençtürk Başkanı Ali Özsoy 'Hırsız Tayyip Erdoğan' şeklinde slogan atınca gözaltına alındı. Özsoy ile birlikte gruptan 1 kişi daha gözaltına alındı.
Kendilerini 'Gençtürk' olarak adlandıran grup, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının yıldönümünde, ATV-Sabah grubunun Balmumcu'daki binası önünde eylem yaptı. Saat 17.25'te 'Hırsız var' diye bağıran grup, pankart ve sloganlarla 17 Aralık sürecini protesto etti. Eylemci grup için polis ekipleri de binanın önünde hazır bekledi. TOMA'nın yanı sıra çok sayıda Çevik Kuvvet polisi eylemcilerin etrafında önlem aldı.
Grup adına basın açıklaması yapması beklenen Gençtürk Başkanı Ali Özsoy, konuşmasına başlamadan önce 'Hırsız Tayyip Erdoğan' diye slogan atınca, olay yerindeki sivil polisler hemen müdahale etti. Eyleme son vermesi istenen Özsoy devam edeceğini söyleyince, yine gruptan 1 kişi ile birlikte yaka-paça gözaltına alındı. Çevik Kuvvet polisleri de grubu çembere alarak bir süre bu şekilde bekledi. Arkadaşlarının neden gözaltına alındığını soran eylemcilere, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü "Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği için alındı" diye cevap verdi.
Grup, bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler