HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adnan Kahveci ölümünün 22. yılında Kartal'daki mezarı başında anıldı

Bilim ve siyaset adamı Adnan Kahveci, ölümünün 22. yılında Kartal’daki mezarı başında anıldı.

Adnan Kahveci ölümünün 22. yılında Kartal'daki mezarı başında anıldı

Kartal Belediyesi ve Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle düzenlenen törende Adnan Kahveci, eşi Füsun ve kızı Aslı Kahveci anıldı. Anma törenine Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, Adnan Kahveci’nin kardeşi Kenan Kahveci, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,Adnan Kahveci Vakfı Başkanı Dr. Eyüp Kahveci ile siyasi parti temsilcileri ve Adnan Kahveci’nin yakın dostları ile sevenleri katıldı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada Adnan Kahveci’nin temiz siyaset yapan biri olduğunun altını çizerek, “ Bir dürüst politikacı olarak Kahveci gözümüzün önünde duruyor. Adnan Kahveci’yi gençler unutmasın istedik ve adının olduğu caddemizde büstünü yaptık, altına da biyografisini ekledik. Çünkü bizler biliyoruz ama o öldüğünde doğanlar şimdi 22 yaşında.. Onlar kim olduğunu bilsin, unutmasın dedik. 1993 yılını ve Ocak Şubat aylarını sevmiyorum. Birçok değerli insan öldürüldü ama hiçbirimizin gönlünde ölmediler. Gördüğünüz gibi insanların gönlünde yaşıyorlar. O gün o kazada, yol tabelalarını kim değiştirdiyse Adnan Kahveci’yi de o öldürdü. 22 yılda bir devlet -hangi iktidar olduğu önemli değil- eğer bunların faillerini ortaya çıkaramıyorsa hala güven içinde değiliz demektir” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ardından konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, “Bugün Adnan Kahveci 22 sene geçmesine rağmen hala unutulmuyorsa demek ki Anadolumuzun, Türkiye’mizin yeni Adnan Kahvaci’lere ihtiyacı var. Birçok politikacı yaşarken unutulmasına rağmen o hala yüreklerimizde yaşıyorsa, o haramilerin saltanatına ortak olmadı. Dik duruşuyla, onurlu duruşuyla ülkesine hizmet eden bir vatan severdi. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum, ruhu şad olsun” dedi.

Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci, “Adnan Kahveci bugün çocuklara ve gençlere anlatmamız gereken bir değer. O benim babam olmaktan öte halka mal olmuş bir insan. Bu sene, tüm senelerden daha anlamlı. Bunun bir kaza olmadığını, babamın katledildiğini ben kanıtladım. Kimin yaptığını, yaptırdığını buldum” dedi. Ülkeyi yönetenlerin yayın yasağı koyarak konunun kapatıldığını savunan Kahveci, farklı ilişkiler olduğunu söyledi.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler