HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adnan Şenses, son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede iki gün önce vefat eden 78 yaşındaki sanatçı Adnan Şenses, son yolculuğuna sanat, spor ve siyaset dünyasından çok sayıda seveni tarafından uğurlandı.

Şenses için ikindi vakti Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Şenses'in tabutu Türk bayarağına sarılırken, önüne de fotoğrafı konuldu. Fenerbahçe amigolarından Paşalı Birol da tabuta "Sevgili Adnan Şenses güle güle, mekanın cennet olsun" yazılı dövizler bıraktı.

Törende Şenses'in eşi Lale Şenses ve ailesi, taziyeleri kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan Lale Şenses, tabuta sarılarak ağladı. Gözyaşlarını tutamayan Lale Şenses'i, yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Törene, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski siyasetçi Mehmet Sevigen, sanatçılar Selami Şahin, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Gönül Yazar, Emel Sayın, Seda Sayan, Nükhet Duru, Serdar Gökhan ve Selçuk Ural, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Tekim, teknik direktör Yılmaz Vural ve Adnan Polat'ın da aralarında bulunduğu sanat, spor ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Törende, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun yanı sıra Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Gencay Çakıcı, Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Ebru Gündeş, Mahsun Kırmızıgül, İbrahim Tatlıses, Nilüfer, Muazzez Abacı, Alpay, Şadan Kalkavan, Korkmaz Yiğit'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi çelenk gönderdi.

Teşvikiye Camisi'nin bulunduğu caddeye de Şişli Belediyesi tarafından üzerinde "Aramızda yaşıyor" yazısının bulunduğu Adnan Şenses'in dev boyutlu bir fotoğrafı asıldı.

İkindi vakti cenaze namazını kıldıran imam Halil İbrahim Kurşun, cenaze namazının ardından duasında Anadolu topraklarını Türklere yurt edindiren Alparslan, İstanbul surlarına bayrağı diken Ulubatlı Hasan, Çanakkale Geçilmez dedirten Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de ismini andı. Törene katılanlar burada alkışlayınca imam Kurşun da "Cenaze töreninde İslam'a göre alkış olmayacağını belirterek, duasına devam etti.

Törenin ardından Şenses'in tabutu sevenleri tarafından cenaze aracına konularak, defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na gönderildi.

Sanatçı Adnan Şenses'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Adnan Şenses'in özgeçmişi

Bursa'da 1935'te doğan Adnan Şenses, Ankara'da başladığı ilkokula ailesinin taşındığı İstanbul'da devam etti.

Ailesinin isteği üzerine marangozlukla ilgilenen Şenses, 1956 yılında müziğe başladı. İlk musiki derslerini Suzan Yakar Rutkay'dan alan Şenses, çalışmaya başladığı Ankara Radyosu'nda 16 yıl görev yaptı. Ünlü gazinolarda çalışan ve birçok müzik albümü bulunan Şenses, 47 sinema filminde de rol aldı.

Şenses, "Altın plak"ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ödüle sahipti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler