HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O afişe beraat

AK Partili 4 eski bakanın fotoğrafının bulunduğu ve hakaret içerdiği iddia edilen pankartı parti binasına astıkları gerekçesiyle gözaltına alınan kişiler hâkim karşısına çıktı.

O afişe beraat

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan ile Melikgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez, gençlik kolları üyeleri Deniz Can Demir, Onur Karabulut, Emeç Aksoy Parlak, Halil Can Öz, Seçkin Akıncı ve Ahmet Nazif Yüce, AK Partili 4 eski bakanın fotoğrafının bulunduğu ve hakaret içerdiği iddia edilen pankartı parti binasına astıkları gerekçesiyle dün hâkim karşısına çıktı.

Kayseri 15’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Asef Türkdönmez, Onur Karabulut ve Halil Can Öz katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, ifade özgürlüğü doğrultusunda protesto haklarını kullandıklarını, siyasi eleştiri yaptıklarını ve hakaret etmediklerini savundu. Hâkim, sanıklar hakkında ‘İfade özgürlüğü kapsamında olması, şahısların ve eleştirenlerin siyasi kişiler olması doğrultusunda aralarındaki bu tür diyalogların suç unsuru oluşturmayacağı kanaatiyle’ beraat kararı verdi. CHP İl Örgütü, geçen yıl 17 Aralık’ta eski AB Bakanı Egemen Bağış, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, eski Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in fotoğraflarının ve bazı yazıların olduğu pankart asmıştı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler