HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afyon'da bayram namazı kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır?

Bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusu Afyonkarahisarlılar tarafından merak ediliyor. Bugün sona eren Ramazan ayının hüznü yanında yarın başlayacak bayramın sevinci yaşayan Afyonlular, yarın eda edilecek olan bayram namazı vaktini araştırıyorlar. Peki Afyon'da bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazının önemi nedir? İşte Afyon ve diğer illerimizin bayram namazı vakitleri...

Afyon'da bayram namazı kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır?

Afyon halkı, yarın sabah camileri doldurup cemaatle kılacak bayram namazı vaktini araştırıyorlar. Ramazan ayı bugün bitiyor. Yarından sonra üç gün boyunca kutlanacak Ramazan Bayramı, yarın sabah kılınacak bayram namazı ile başlayacak. Peki Afyonkarahisar'da bayram namazı saat kaçta? İşte Afyon ve diğer illerin bayram namazı vakitleri...

AFYON'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Afyon, yarın sabah başlayacak Ramazan Bayramı'nın sevincini yaşıyor.. Bir ay boyunca tutulan oruç ve kılınan teravih namazlarından sonra yarın sabah bayram coşkusunu camilerde yaşanacak Afyonkarahisarlılar bayram namazı saatini merak ediyordu. İşte Afyon bayram namazı vakti;

Afyon bayram namazı vakti: 06:18

Diğer illerimiz için bayram namazı saatlerini aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Tüm illerin bayram namazı saatleri için tıklayınız

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazı nın Kılınışı Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

BAYRAM MESAJLARI

Dostluğu, sevgiyi ve geleceği... Aşımızı, ekmeğimizi, soframızı... Hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Ramazan Bayramınızı tebrik eder, mutluluklar dilerim.

Güzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Ramazan Bayramı diliyoruz.

Allahın rahmeti üzerine olsun. Sana gelen her iyilik Allahtandır, bütün kötülükler nefsindendir. Mekanın cennet yuvan huzurlu kalbin Allah ile dolu bayramın mübarek olsun.

Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Ramazan Bayramınız kutlu olsun! Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

AFYON'DA BAYRAM NAMAZI KILABİLECEĞİNİZ CAMİLER

Bayram namazı, cemaatle kılınan bir namazdır. Bu yüzden yarın sabah Afyonlular, Ramazan Bayramı namazını kılmak için camilere akın edecekler. Afyon'da bayram namazı kılacabileceğiniz bazı camiler şunlar;

Ulu Cami
İmaret Camii
Mısri Camii
Ot Pazarı Camii
Yeni Cami
Mevlevi (Türbe) Camii
Sandıklı Ulu Camii
Sinan Paşa Camii

BAYRAM NAMAZININ ÖNEMİ

Bayram; Allah’ı bir, Peygamberi bir, Kitabı bir, aynı kıbleye yönelen, aynı heyecanı taşıyan Müslümanların sevinçlerini paylaştığı mukaddes bir gündür. Mü'minler; Allah'ın emrini yerine getirmek maksadıyla, bir ay boyunca imsak vaktinden aksama kadar en tabii hakları olan yemeyi, içmeyi terk ederek insani adeta melekleştiren oruç ibadetinin manevi zevkini duyarlar.

"Düşmanla savaşın küçük cihat, nefisle savasın büyük cihat" olarak kabul edildiği bu mücadelede mü'minler büyük bir zafer kazanarak kulluk imtihanında gösterdikleri basarının sevincini taşırlar.

Çok mübarek bir gün olan bayramda, kutsal mekânlar olan camilerde topluca ibadet etmenin suruna eren Müslümanların arsa yükselen tekbir sesleri, kalbilerimizdeki imanın açık bir delili, yan yana gelerek. Omuz omuza vererek cemaat halinde kılınan bayram namazları Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin en güzel göstergesidir.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler