HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afyonkarahisar'daki zehirlenme şüphesi

Afyonkarahisar Halk Sağlığı Müdürü Lütfi Akgün, Sandıklı ilçesine bağlı Akharım beldesinden zehirlenme şüphesiyle 130 kişinin hastanelere başvurduğunu bildirdi.

Afyonkarahisar -Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akharım beldesinde, vatandaşların karın ağrısı, bulantı ve ishal şüphesiyle Sandıklı Devlet Hastanesi başta olmak üzere, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesine başvurduğunu aktardı.

Vakaların 5'inde mantar zehirlenmesi şüphesinin bulunduğunu ve bir kişinin AKÜ Ahmet Necdet Sezer Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müşahede altında tutulduğunu belirten Akgün, diğerlerinde önemli bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Aynı şikayetten hastanelere 130 başvurunun geldiğini aktaran Akgün, bu kişilerin, tedavilerinin ardından taburcu edildiğini söyledi.

Beldede, şikayetlerin bir bölgeden olmadığını ve her ihtimali göz önünde bulundurarak çalışma yaptıklarına vurgu yapan Akgün, belirlenen 15 noktadan su numunesi alındığını kaydetti. Akgün, alınan su numunelerindeki ilk incelemede bir sorunun görülmediğini, diğer laboratuvar sonuçlarının iki gün içinde belli olacağını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler