HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ağrı'dan Suriye'ye yardım tırı

Ağrı'da "Sana ihtiyacım var" kampanyası kapsamında toplanan 100 bin liralık yardım malzemesi bulunan tır, Suriye'ye gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından kentte 1 Mart'ta başlatılan yardım kampanyasına destek sürüyor. İHH ve AĞ-SİP tarafından yürütülen kampanya çerçevesinde toplanan ve içerisinde un, gıda malzemesi, giyim ve ilaç bulunan 14 tonluk yardım malzemesi tıra yüklendikten sonra Suriye'ye doğru yola çıktı.

İHH ve AĞ-SİP adına açıklama yapan Kerem Anığı, Ağrılı vatandaşlar olarak Suriyelilerin her zaman yanında olduklarını söyledi.

Suriye'de birkaç yıldır devam eden savaşın bedelini her zaman olduğu gibi yine kadın, yaşlı ve çocukların ödediğini belirten Anığı, şöyle devam etti:

"Yaşanan açlık ve yoksulluğun hat safhaya ulaştığı şu günlerde sıkıntılara bir nebze de olsa destek olmak istiyoruz. Allah'a şükürler olsun çok kısa sürede 100 bin TL değerinde 14 tondan oluşan insani yardım malzemesini kardeşlerimize ulaştırmak için bugün yola çıkarıyoruz. Ülkede yaşanan savaş dolayısıyla binlerce insan hayatını kaybetmiştir. Aynı zamanda ülkede çatışmalar nedeniyle binlerce kişinin yaralandığı, 500 bini aşkın kişinin tutuklandığı, yarısı çocuk 1,6 milyon kişinin Lübnan, Ürdün, Irak, Mısır ve Türkiye gibi komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldığı, 4,25 milyon kişinin iseülke içerisinde yer değiştirdiği bildirilmektedir."

Basın açıklamasının ardından okunan dualarla yardım tırı yola çıktı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler