HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Arslan kimdir? Ulaştırma Bakanı Arslan oldu

'Ahmet Arslan kimdir' sorusu bugünlerde çok merak ediliyor. Yeni kurulan hükümette Ulaştırma Bakanı olarak görevlendirilen Ahmet Arslan, ilk kez bakanlık deneyimi yaşayacak.

Ahmet Arslan kimdir? Ulaştırma Bakanı Arslan oldu

Ahmet Arslan, Binali Yıldırım'ın görevini devraldı! Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet'te Bakanlar Kurulu'nda yer alan isimleri açıkladı. Bazı isimler daha az duyulduğu için vatandaşların dikkatlerinden kaçmadı. Bu isimlerden biri de Ahmet Arslan oldu. Bugünlerde vatandaşlar arama motorlarında Ahmet Arslan kimdir sorgusu ile Arslan hakkında bilgi toplamaya çalışıyor. Daha önce Binali Yıldırım'ın sürdürdüğü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Ahmet Arslan'a teslim edildi. Peki Ahmet Arslan kimdir? İşte merak ettikleriniz...

AHMET ARSLAN KİMDİR?

Ahmet Arslan, 2 Haziran 1962 tarihinde Kars'ın Kağızman İlçesine bağlı Bulanık Köyü'nde dünyaya geldi. İlkokul eğitimini memleketinde tamamlayan Arslan, ardından Kağızman Lisesi'ni tamamladı ve üniversite eğitimi için İstanbul'a geldi. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Makine Mühendisliği bölümünde tamamlayan Arslan, üniversite eğitiminin ardından iş hayatına atıldı ve 7 yıl boyunca özel sektörde çalıştı. Arslan, Milli Güvenlik Akademisi 56. Dönem mezunudur. Ardından Pendik Tersanesi'nde çeşitli kademelerde görevler yapan Arslan, daha sonra Denizcilik Müsteşarlığı'nda Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almaya başladı.

AK Parti'den milletvekili adayı olabilmek için ilk kez 2005 yılında başvuru yapan Ahmet Arslan, bu süreçte Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundu. Yine özel sektörde görev yaptığı yıllarda ise Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, TT-NET ve Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu, TÜRKSAT Denetim Kurulu, TOBB Denizcilik Meclisi üyeliğinde bulundu.

Ahmet Arslan, “Türk Dünyası Mühendislik Ödülü”, “Fahri Profesörlük” unvanı ve “2010 Yılı Negatifi Pozitife Çevirenler Yılın Bürokratı” ödülleri gibi ünvanlara layık görüldü. 1 Kasım 2015'te gerçekleştirilen Türkiye Genel Seçimleri'nde AK Parti'den Kars Milletvekili olarak seçildi ve 26. dönem milletvekilleri arasında yer aldı. Ahmet Arslan, Ahmet Davutoğlu'nun istifasının ardından Binali Yıldırım'ın göreve gelmesiyle kurulan 65. Hükümet'te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı makamına getirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler