HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Davutoğlu İç Güvenlik Paketi hakkında açıklama yaptı

İç Güvenlik Paketi Meclis İçişleri Alt Komisyonu'ndan geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu eleştirilen İç Güvenlik Paketi hakkında açıklamada bulundu, paketin 1 ay içinde yürürlüğe gireceğini söyledi.

Ahmet Davutoğlu İç Güvenlik Paketi hakkında açıklama yaptı

Meclise sunulduğu günden itibaren gündemde yer edinen ve eleştirileri de beraberinde getiren İç Güvenlik Paketi hakkında Ahmet Davutoğlu bir televizyon kanalına konuştu. Kolluk kuvvetlerinin gözaltına alma, gerektiğinde silah kullanma gibi yetkilerin yeniden düzenlendiği İç Güvenlik Paketi'yle ilgili açıklamada bulunan Ahmet Davutoğlu, paketin 1 ay içinde yasalaşacağını söyledi. Çözüm süreciyle ilgili soruları da yanıtlayan Davutoğlu şunları kaydetti:

''Şu anda müzakere edilecek bir taslak yok. Genel af gibi bir konu da sözkonusu değil..Süreci sabote etmek isteyenlere fırsat vermeden yolumuza devam ediyoruz.'' Bu yasayla Türkiye'deki şiddet ile hak talep etmenin döneminin bittiğini açıklayan Ahmet Davutoğlu, vatandaşın can güvenliğinin her şeyin önünde olduğunu belirtti ve şunları ekledi:

''Eline molotof kokteyli alan kişi yakmak yıkmak istiyor demektir. Böyle bir ifade özgürlüğü olabilir mi? Yasin Börü'nün annesinin feryadını da, zılgıt çekenleri de dinledik. İç Güvenlik Reform Paketi 1 ay içinde yasalaşacak. Bunda herhangi bir pazarlık sözkonusu değildir. Kimse bize molotofkokteylinin özgürlük olduğunu iddia edemez.''

Paralel yapıyla ilgili soruları yanıtlayan Ahmet Davutoğlu ''Bu yapı ile mücadelede kararlılığımız var. Bu yapı Türkiye Cumhuriyeti'nin kurumlarına savaş açmıştır. Dönemin Başbakanı lafını hatırlayalım. Dönemin başbakanı bugün Cumhurbaşkanı oldu ama hala uğraşıyorlar. ''Hanefi Avcı kararına bakın. Burada hala "biz güçlüyüz" mesajı var.. Pazardan mal kaçırır gibi karar alınıyor'' ifadelerini kullandı.

İç Güvenlik Paketi içeriğinde bunlar bulunuyor

Düzenlenen eylemlerde verilen zararları bundan sonra eylemci karşılayacak.

Yeni düzenlemeyle birlikte molotof kokteyli saldırı aracı sayılacak.

Sanal ortamda nefret ve teröre çağrı da artık suç sayılacak.

Polisin şahıs ve araç aramalarında yetkisi genişletilecek.

Maskeyle yüz gizlemek yasaklanacak.

Gösteriye silahla katılanlara verilecek ceza artırılıyor. Silahlı eylemciye 2.5-4 yıl arasında hapis cezası verilecek.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarının atama ve sicil yetkilerinin doğrudan İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak.

Tüm partilerden milletvekillerin katılacağı bir denetim sistemi kurulacak. İstihbari dinlemeleri bu şekilde önlenecek.

Gözaltı sürelerinde değişikliğe gidiliyor. Polisin gözaltı süresi vali yardımcısı ve üs amirin denetiminde 24 saat olacak. Bu süre, savcı kararıyla 48 saate uzatılabilecek.

Polisin yetkilerinin denetimi için Kolluk Gözetim Komisyonu kurulacak. Komisyonda STK’lar da yer alacak.

Doğum, evlenme, boşanma ve ölüm gibi hallerde nüfus müdürlüklerine gitmek mecburiyeti ortadan kalkacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler