HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Davutoğlu: İlkokul müsameresinde başbakanı oynadım

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilkokul öğretmeniyle anılarını anlatırken,“Hocam bir müsamere için bana ‘Başbakan sen olacaksın’ dedi. İlk başbakanlık deneyimim odur” dedi.

Ahmet Davutoğlu: İlkokul müsameresinde başbakanı oynadım

Ankara’da Aday Öğretmen Yetiştirme toplantısında kalabalık bir topluluğa seslenen Davutoğlu, geleneksel kürsü konuşması yerine, yaka mikrofonuyla sahnede dolaşarak konuşmayı tercih etti.

Dışişleri Bakanı olduğu günlerde büyükelçilerin kendisini ‘Hocam’ diye çağırmalarına kızmadığını belirten Davutoğlu, “Bakanlık geçici, hocalık bakidir” dedi. Geçmişte başbakanlığı düşünmediğini, bilim adamlığını tercih ettiğini söyleyen Davutoğlu, diğer yandan makamın kendisi için önemini ise şöyle anlattı: “Müzeyyen Hocam herhalde o zaman bana öyle bir dua etti ki, şimdi bu makamdayım."

"Ders en ilahi görevdir"

Öğretmenlere nasıl hocalık edecekleriyle ilgili tavsiyelerde de bulunan Davutoğlu, şöyle devam etti: “Ders en ilahi görevdir. Zihninizde başka hiçbir şey olmamalı. Öğretmenlik dersle sınırlı değil. Kurduğunuz ilişki hayatı kuşatsın. Sürekliliği olmalı bu işin, ilişkiniz kalıcı olsun. Öğrencilere kalıcı izler bırakacak sözler söyleyin. Mekanik değil, organik bir bilgi aktarımı olmalı. Sizi Google’dan ayıracak şey, bilgiyi mekanik bir nesne olarak değil, şahsiyetleriyle bütünleştirecek bir şekilde sunmak olmalı.”

SOSYAL MEDYADA 'MÜSAMERE' PAYLAŞIMLARI


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler