HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Edip Uğur'dan istifa açıklamasındaki 'tehdit' ifadesi için ilk açıklama

Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur istifasının ardından ilk kez konuştu. İstifa ederken söylediklerine ilişkin O tehditler elbette ölüm düzeyinde değildi. Ama ayrıntı vermek istemiyorum" diye konuşan Uğur, yeniden siyasete girme konusunda "Yarın ne gösterir bilemeyiz” yorumunda bulundu."

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ayrılan Ahmet Edip Uğur, AK Parti'yle de yollarını ayırdığını duyurmuştu. İstifası sonrası ilk kez konuşan Uğur, Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre bundan sonrası için ne yapacağına yönelik "Benim işim gücüm var. Onlara bakacağım. 8 torunum var. Onlarla daha fazla vakit geçireceğim. Siyaset, şimdilik yeter diyorum ama yarın bir gün ne gösterir bilemeyiz" diye konuştu.

'TEHDİTLER İÇİN AYRINTI VERMEK İSTEMİYORUM'

İstifa sürecinde 'ailesine varana kadar tehditler aldığını' dile getirerek ağır eleştirilerde bulunan Uğur, "O tehditler elbette ölüm düzeyinde değildi. Ama ayrıntı vermek istemiyorum. Yargıya gitmeyi de düşünmüyorum" diye konuştu.

KALIN'DAN AHMET EDİP UĞUR'UN 'TEHDİT' İDDİASI HAKKINDA AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un istifa konuşmasındaki 'tehdit' ifadesine yönelik, "Böyle bir şeyin olması kabul edilemez. Böyle bir şey var ise belediye başkanımız hangi merciye başvurması gerektiğini bilir ve başvurması gerekir. Genel merkez bunun üzerine gerekli çalışmaları yapmak üzere gidecektir" diye konuştu.


En Çok Aranan Haberler